23948sdkhjf

Se tallene: Millionhop på bundlinjen for genopstået underleverandør

2012 sluttede trist for Grønning Hårdt Træ i Hadsten.

Firmaet, som især laver trækomponenter til dør- og vinduesindustrien gik konkurs, da banken trak lånetæppet væk under fabrikken.

Og da Mogens Basse Nielsen allerede i januar 2013 kom ind udefra og gik i spidsen for en rekonstruktion, blev det slet ikke den opgave, han forventede.

- Den gamle virksomhed havde en stor ordreportefølje, men i mellemtiden var kunderne skiftet til andre underlevernadører, fordi de ikke troede, vi kom tilbage, fortæller han.

Så det kundefundament, han troede, han skulle starte på, var smuldret. Siden har det været et sejt træk at få det genetableret.

Som nu er lykkedes. Ordrebogen er fuld. Alle maskiner er optaget, og derfor kan Grønning Hårdt Træ præsentere et nyt årsresultat med en meget kraftig forbedring.

Slutningen af 2015 blev et kundegennembrud, fortæller han. Slutningen af 2016 blev en kulmination.

- Næsten alt er lykkedes for os. Vi har fået nye kunder ind, som passer godt ind i vores koncept og som komplementerer det, vi havde i forvejen. Maskintiden udnyttes maksimalt nu. Det kan ikke gøres bedre, siger en tilfreds Mogens Basse Nielsen.

Han er ikke fristet af at udvide produktionen med kapacitet, selv om der er fuldt booket og 4 ugers leveringstid.

- Jeg har ikke behov for at skulle være større bare for at være større. Vi synes om måden, det fungerer på, og vi vil være gode for vores kunder og udvikle tingene sammen med dem.

Fremgangen har løbende fået Mogens Basse Nielsen til at ansætte flere. I 2013 stod han med 15 medarbejdere og ingenting at lave. Han understreger, at han ikke behøvede at fyre nogen. Nogle få søgte bort. Andre er for nylig fratrådt naturligt på grund af alder.

I dag er der 11 medarbejdere i Hadsten-virksomheden.

- Så vi får også noget mere igennem maskinerne nu med færre hænder end i gamle dage, og det er et godt tegn. Dem, vi har, er glade for være her, hævder han.

Grønning Hårdt Træ A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 6,9 5,2
Resultat af primær drift 2,7 1,2
Resultat før skat 2,6 1,0
Årets resultat 2,0 0,8
Balancesum 8,6 6,6
Egenkapital 4,7 2,7
Personaleomkostninger -3,9 -3,9
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078