23948sdkhjf

Regeringen indfører iværksætterpris

[i]Regeringen ønsker at støtte de danske job-magere og skærpe selvstændighedskulturen. Det gøres blandt andet med indførelsen af en iværksætterpris påen halv millioner kroner.[/i]
Berlingske Tidende kan i dag offentliggøre et nyt regeringsinitiativ, der har til formål at stimulere iværksætterlysten: 500.000 kr. venter på årets bedste iværksætter. Regeringen vil med en stor kampagne opfordre danskerne til at få foden under eget bord. Formålet er at skabe private arbejdspladser og vækst.

- Jeg ser gerne, at den danske selvstændighedskultur skærpes. Der skal lægges endnu mere vægt på initiativ og selvstændighed end i dag. Vi ønsker ganske enkelt flere jobmagere. Det siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), som den 30. september i år kårer ”Danmarks bedste iværksætter”, til Berlingske Tidende.

- Danskerne er for angste for at starte egen virksomhed. Det er en kendsgerning, at danskerne har evnen, viljen og lysten til at få foden under eget bord, men det sker ikke i tilstrækkelig grad. Det er mit indtryk, at man til en vis grad kan være angst for at tage springet. Det hænger sammen med, at der er bygget et samfund op, hvor tryghed er et bærende mantra.
Der er sørget for os fra vugge til grav. Det skal vi gøre op med, siger Bendt Bendtsen videre til avisen.

”Regeringens Iværksætterpris 2004” er navnet på den ny pris på 500.000 kr., som skal skubbe bag på den spirende danske selvstændighedskultur og hjælpe flere til at få foden under eget bord.

Fra den 7. april og frem til den 26. maj er der åbent for tilmelding af kandidater til Regeringens Iværksætterpris 2004 på www.startguiden.dk .

Iværksættere, der har vist udpræget evne og vilje til vækst, kan tilmelde sig selv, eller blive tilmeldt af andre, eksempelvis forretningsforbindelser, rådgivere og familie. Sidst på sommeren kåres otte regionsvindere, der samtidig nomineres som kandidater til den nationale pris, som uddeles ved et festarrangement i København den 30. september. Vinderen går hjem med 500.000 kr., som skal investeres i hans eller hendes virksomhed, skriver Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064