23948sdkhjf

Misbrug af designernavn

[i]Sø- og Handelsretten har besluttet, at to møbler, som ligner ægte Børge Mogensen-sofaer, skal have ændret markedsføringen, fordi den uretmæssigt spiller på den danske designer Børge Mogensens kvalitet og navn.[/i]
Sagen var anlagt af Fredericia Furniture A/S, der siden 1963 har fremstillet et originalt møbelsæt tegnet af Børge Mogensen. Selskabet sagsøgte indehaveren af Boliggården Danfryd, Ole Traberg-Andersen, for overtrædelse af markedsføringsloven fordi Skive-forretningen Boliggården Danfryd i en årrække har markedsført en sofagruppe som "eksklusivt dansk design". Sofaerne blev kaldt "Mogens" og "Børge".

Ifølge JyllandsPOsten har Sø- og Handelsretten besluttet, at Ole Traberg-Andersen skal betale 200.000 kr. i erstatning for misbrug af møbelarkitekt Børge Mogensens navn i annoncerne. Desuden skal han betale sagens omkostninger.

Dommen betyder, at Ole Traberg-Andersen ikke længere må bruge navnene "Børge Mogensen", "Børge" og "Mogens" i markedsføringen, ligesom han heller ikke kan benytte udtrykket "eksklusivt dansk design" om sofaerne.

Fredericia Furniture fastslår i en kommentar, at det er en meget tilfredsstillende dom.

Ole Traberg-Andersen mener stadig ikke, at han har gjort noget forkert, og siger at hans kunder ikke på noget tidspunkt har troet, de købte en original Børge Mogensen sofa. Mest fortørnet er han dog over, at han ikke længere må bruge udtrykket dansk design om møblerne:

- Det bruges da alle steder i både møbelbranchen og mange andre steder. Vi betragter selv møblerne som eksklusive, og de er designet her i landet, siger han til JyllandsPosten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078