23948sdkhjf

Dansk Træemballage tror ikke på opsvinget

[i]Dansk Træemballage registrerer afmatning i efterspørgslen og tror på den baggrund ikke på opsvinget.[/i]
Det meget omtalte økonomiske opsving er indtil videre forblevet en papirtiger, og direktør Peter Jensen, Dansk Træemballage A/S med hovedsæde og 110 ansatte i Haastrup, tvivler efterhånden på, at tigeren kommer til at vise kløer i 2004. Det skriver Fyens Stifttidende onsdag.

- Vi har i første kvartal markant mærket, at der ikke er den samme gang i eksporten som på samme tidspunkt sidste år.
Vi kan ikke fornemme noget opsving, og jeg tror, at det er en generel oplevelse i emballagebranchen, siger Peter Jensen til Fyens Stifttidende.

Peter Jensen tror med det aktuelle aktivitetsniveau ikke på, at selskabet i år kan skabe et resultat, som matcher hverken 2002 eller 2003. Det netop offentliggjorte 2003-regnskab er lukket med et nettooverskud på 6,1 millioner kroner, et par millioner kroner ringere end året forinden, da Peter Jensen sammen med tre ledende kolleger købte virksomheden af FLS Industries. Omsætningen faldt i fjor marginalt til lige under en kvart milliard kroner.

På lidt længere sigt tror Peter Jensen på et solidt vækstpotentiale for Dansk Træemballage.

Ud over den fynske virksomhed, som fremstiller specialprodukter, producerer Dansk Træemballage paller på en fabrik i Brande, som beskæftiger 40 mand, og der fremstilles også paller på et anlæg i Ribe med 100 ansatte. I Ribe driver selskabet yderligere et savværk.

I Brande lukkede Dansk Træemballage i fjor sit andet savværk, og dermed forsvandt 24 arbejdspladser. Til gengæld er savværkskapaciteten øget i Litauen, hvor selskabet har været til stede siden 1999.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095