23948sdkhjf

Færre danske underleverandører

[i]Det er svært at være underleverandør til den danske træ- og møbelindustri. Salling Udviklingsråd har netop offentliggjort tal, der viser et fald på 30 % i beskæftigelsen.[/i]
Salling Udviklingsråd, der har til huse i Balling midt i møbelbæltet nord for Skive, har udsendt sin seneste beskæftigelsesopgørelse fra den lokale træ- og møbelindustri, og den rummer både godt og dårligt nyt, skriver ErhvervsBladet.

Tager man de optimistiske briller på, kan man se, at producenterne af fyrretræsmøbler holder skindet på næsen. Der er her i opgørelsen 717 ansatte - 7,2 pct. flere end for et halvt år siden. ErhvervsBladet skriver at det er den højeste beskæftigelse i fire år, ser man bort fra situatoinen for et år siden. Lokalt domineres delbranchen af de tre store fabrikker: Bodilsen, Aage Østergaard og Astralis.

I træindustrien kan optimismen hentes hos især Kastrups træ/alu vinduesfabrik og gulvproducenten Viking Gulve, men de pessimistiske briller kan man roligt finde frem, hvis emnet er underleverandører.

Her er der tale om et massivt fald på mere end 30 pct. I dag er der blot 127 ansatte i ti underleverandørvirksomheder i regionen. Faldet har i store træk været konstant de sidste fire år. Beskæftigelsen har i denne kategori været oppe på mere end 400 for få år siden.

Direktør i Salling Udviklingsråd, Morten Østergaard, er ikke et øjeblik i tvivl om, at den kedelige udvikling næsten udelukkende kan forklares med udflagning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065