23948sdkhjf

Vækstforskel styrker dollar

Tendensen til, at USA’s økonomi løber fra Europa, giver øget rentespænd og en stærkere dollar.
Dagsordenen på de finansielle markeder er den tiltagende tvedeling mellem en stærk amerikansk økonomi og svaghed i europæisk økonomi. Arbejdsmarkederne leverer det aktuelle bevis på forskellen mellem USA og euroområdet, og det forplanter sig i et stigende langt rentespænd og en stærkere dollar skriver Børsen.

Efter offentliggørelsen af de amerikansk jobtal er den sidst brik i det amerikanske vækstpuslespil endelig på plads. Med en jobvækst i marts på hele 308.000 personer er der blandt investorerne ingen tvivl om, at det amerikanske opsving har bidt sig fast. »De amerikanske arbejdsmarkedstal viser, at USA vækstmæssigt er foran Europa.

Resultatet af vækstforskellen er et stigende langt spænd mellem europæiske og amerikanske renter,« forklarer ledende obligationsstrateg i Danske Bank, Jens Peter Sørensen. Ledigheden i Tyskland steg i marts dobbelt så kraftigt, som forventet blandt de førende tyske økonomer. Dermed har troen på en vending i konjunkturerne på ny lidt et knæk. Den overraskende store arbejdsløshedsstigning peger i retning af, at der går længere tid før Den Europæiske Centralbank (ECB) strammer sin pengepolitik i forhold til USA.

Også euroen er de forløbne uger svækket markant over for dollar. Og med udsigt til højere lange amerikanske renter relativt til europæiske tyder alt på, at dollar på ny styrkes. I denne uge vil en byge af amerikanske nøgletal blive offentliggjort, der alle forventes at underbygge netop denne tendens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063