23948sdkhjf

Gør det selv-folket trækker indtjeningen op for danske trælaster

Gør det selv-folket trækker humøret op i danske trælaster og byggemarkeder. Både Danske Trælast og Johannes Fog i Nordsjælland melder med to nye årsregnskaber om en stigende lyst blandt kunder til selv at sætte hjemmet i stand.
Til gengæld er erhvervsbyggeriet lammet, så kun boligbyggeri, renoveringer samt interne besparelser trækker bundlinjerne op i nye rekorder i trælasterne, skriver Dagbladet Børsen.

Nordens største aktør, Danske Trælast, fik således et resultat på 699 mio. kr. sidste år fra driften, mens miniputten i denne sammenligning, Johannes Fog, tjente 40 mio. kr. på at sælge for 627 mio. kr. i de ni store forretninger. Det er en langt mindre omsætning end Danske Trælast, der omsatte for 15,1 mia. kr. svarende til året før. De to koncerner har dog begge en blanding af trælaster til de professionelle kunder samt byggemarkeder til gør det selv-folket. Danske Trælast har 225 forretninger fordelt over i hele Skandinavien, mens Johannes Fog udelukkende sælger på Sjælland.

De er dog enige om, at 2003 ikke blev det ventede vækstår for danske trælaster og byggemarkeder, for salget var samlet set stagnerende, men de to selskaber forbedrer dog alligevel bundlinjen, men mest fordi de har udnyttet vækstpausen til at trimme baglandet. Dermed slutter Johannes Fog og Danske Trælast op i rækken af de andre aktører i branchen, der melder om pæne bundlinjer.

Bauhaus har således firedoblet resultatet i 2003 fra 11 mio. kr. til 44 mio. kr. med plads til forbedring, for omsætningen
er over en mia. kr. Konkurrenten Harald Nyborg, der ejes af Kurt Daell, har øget koncernomsætningen med knap 300 mio. kr. til 2 mia.kr., og indtjeningen bliver bedre end i 2002, hvor den var på 106 mio. kr. før skat, lover adm. direktør Ib Schmidt Hansen. Kun Bygma, der også har både byggemarkeder og trælaster, melder om en tilbagegang i resultat til 69 mio. kr.efter skat i 2003 mod 73 mio. kr. året før. Omsætningen i Bygma voksede med hele 10,4 pct. vækst til 2,8 mia.kr.

Danske Trælast melder derimod om den bedste bundlinje i koncernens historie, når der korrigeres for tab ved salg af ejendomme. Trods øget priskonkurrence og vigende avancer formåede koncernen at øge bruttoavancen. I de fire nordiske lande var der en væsentlig tilbagegang i erhvervsbyggeriet, mens der til gengæld var fremgang i boligbyggeriet og i markedet for reparation og vedligeholdelse, og koncernen vurderer, at Danske Trælast opretholdt en markedsandel i de nordiske lande på på ca. 10 pct. Danske Trælast blev sidste år afnoteret fra KøbenhavnsFondsbørs, efter at man fik nye ejere med en række fonde anført af CVC Capital Partners. Også Johannes Fog ejes af en fond opkaldt efter stifteren Johannes Fog.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094