23948sdkhjf

Håndværkere i høj kurs

Hos Danish Yacht er snedkere og tømrere i høj kurs hos direktøren, selvom der er en verden til forskel fra det arbejde, de kender fra byggeriet, til den kælen for detaljen, man dyrker på værftet.
På toppen af Danmark ligger et værft, som trodser udviklingen. Mens næsten alle andre danske værfter efterhånden har måttet lukke og slukke eller drosle kraftigt ned, er Danish Yacht skudt op fra en enmandsforretning til en moderne virksomhed, som i dag beskæftiger 110 medarbejdere.

Bygger superyachts

Idémanden hedder Jesper Faurholt. Han er uddannet bådebygger, 35 år, iværksætter og direktør for Danish Yacht, som har specialiseret sig i konstruktion og bygning af superyachts til verdens rigmænd i komposit, kevlar, carbonfiber og epoxy.

Manglede bådebyggere

Da Danish Yachts direktør gik i gang med at bygge værftet på Skagen op, var der mange som fortalte ham, at han ikke kunne finde bådebyggere nok – og de fik ret. Men direktør Jesper Faurholt, som selv er uddannet bådebygger, mente nok, at han kunne skaffe de folk, han havde brug for.

Snedkere og tømrere kan deres kram

For ham er det vigtigste, at medarbejderne har skruet hænderne rigtig på, og at de kan deres kram. Og det kan snedkere og tømrere, mener han.

- Snedkere og tømrere har en god håndværksmæssig baggrund, og selvom det at bygge skibe er helt anderledes end det, de er uddannet til og har arbejdet med, står de øverst på min liste, når jeg skal hyre folk, siger Jesper Faurholt.

Han sætter pris på, at de gennem deres uddannelser er oplært til at arbejde ihærdigt, præcist og selvstændigt, og at de er i stand til at læse og forstå en tegning.

Danish Yacht A/S ansætter med jævne mellemrum velkvalificerede fagfolk, som f.eks. bådebyggere, snedkere eller tømrere.

Kilde: TIB ( www.tib.dk)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078