23948sdkhjf

God indtjening til dansk sømfabrik

Produktion af alverdens produkter, softwareudvikling og telefonpasning flyttes til klodens samtidig bliver der bedre og bedre forretning i at lave søm og skruer lige midt i højlønsdanmark.
Det seneste regnskab fra ITW Construction Products Aps (tidligere NKT Trådværket) i Middelfart viser, at det er lykkedes selskabet at holde en historisk høj indtjening hjemme.

Hvis man korrigerer for frasalget af virksomhedens havn i Lillebælt, så er der endda tale om en fremgang i forhold til året før. Ud af en omsætning på 460 mio. kr. lykkedes det sømfabrikken i 2002/03 at tjene 48 mio. kr. på driften og nå op på et resultat før skat på 50 mio. kr. Det svarer til en overskudsgrad på 10,4 og en afkastningsgrad på 24,0. Hvordan kan det lade sig gøre at tjene så godt på at lave søm og skruer i Danmark?

»De professionelle kunder i Danmark og andre nordeuropæiske lande stiller store krav både til selve produktet og til
deres funktion i f.eks. sømpistoler. Derfor kan man ikke bare lige hente en ladning søm i Kina og så regne med at
få den solgt herhjemme,« siger adm. direktør Svend Munck Olsen. »Takket være store investeringer og meget dygtige medarbejdere er vores produktion blevet mere og mere effektiv. Det er hovedforklaringen på, at det er lykkedes at få indtjeningen i vejret,« fortæller han. Hvornår bliver jeres fabrik flyttet til et lavtlønsland?

»Det er der ingen udsigt til. Tværtimod er der investeret så meget her i Middelfart i de senere år, at der bliver lavet søm her i en rum tid endnu,« siger Svend Munck Olsen.

Amerikanske Illinois Tool Works Construction Products købte fabrikken af NKT i 1998. Siden er medarbejdertallet
faldet fra 446 til 311. ITW tjente i 2001/02 58 mio. kr. før skat men heraf stammede de 10,2 mio. kr. fra salget af virksomhedens havn til Associated Danish Ports, der primært omfatter Fredericia Havn. Dermed har virksomheden sidste år haft en fremgang på 2 mio. kr. før skat, skriver Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078