23948sdkhjf

Erhvervslivet kræver central skatteligning

De kommunale skattefolk sidder muligvis med deres sidste selvangivelse i hånden netop nu.
Det er tunge spillere som Dansk Industri, Dansk Handel & Service og HTS, der i nye høringssvar til Strukturkommissionens betænkning kræver skatteområdet effektiviseret i en enstrenget statslig struktur, som Strukturkommissionen også selv peger på. Hverken skatteminister vend Erik Hovmand (V) eller indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker at forholde sig til den klare melding, før regeringen sender sit samlede udspil til en strukturreform på gaden sidst på måneden. For Dansk Industri er der igen tvivl.

»Hvis man skal sikre en faglig bæredygtighed og en ensartethed og kvalitet i administrationen, så er der ingen tvivl om, at ligningen skal over i et enstrenget statsligt system. Skatteministeriets egen sektoranalyse har jo vist,at den danske skatteforvaltning kun er halvt så effektiv som i de øvrige nordiske lande,« siger Tine Roed, skattechef i Dansk Industri. Hun understreger, at man sagtens ved siden af kan supplere med en lokal borgerservice gennem call-centre eller serviceskranker.

I dag bruger danske skattefolk næsten 4,5 mia. kr. på at administrere skat for personer og virksomheder samt moms, så der kan ligge en milliardbesparelse på lur omkring hjørnet ved en centralisering. Også Dansk Handel & Service går i brechen for en enstrenget statslig skatteligning, skriver Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063