23948sdkhjf

Setra taber i første kvartal

Sveriges største træindustrikoncern, Setra, må i sit første kvartalsregnskab i år fremvise et tab på 29 mio. s.kr. før skat set i forhold til sidste år.
Resultatnedgangen skal sammenlignes med et overskud sidste år i samme periode på 47 millioner s.kr, skriver Skogsland. Sidste års tal er dog pro forma som om sammenlægningen med Assidomän Timber og Mindaf var gennemført allerede fra 1.januar 2003.

Årsagen til resultattilbagegangen skal findes i lavere salgspriser sammen med højere råvareudgifter. Første kvartal har været kendetegnet af et overudbud, specielt af fyr med historisk høje lagerniveauer og faldende priser. Granmarkedet har derimof været stabilt.

Omsætningen i første kvartal er opgjort til 1275 mio. s.kr.mod 1312 forrige år. Soliditeten i koncernen var den 29. marts 2004 på 29 %, hvilket kan sammelignes med en soliditet på 31 % ved udgangen af 2003.

Setra forventer ifølge Skogsland, at udbudsniveau og –priser for fyr stabiliseres over de kommende kvartaler og at granmarkedet fortsat vil være stabilt takket være god aktivitet på markeder uden for Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078