23948sdkhjf

LO og DA mod regeringens jobformidlingsplan

Står det til regeringen skal arbejdsformidlingen nedlægges. I stedet skal al formidling af job placeres på lokale centre i de enkelte kommuner. Det fremgår af regeringens plan for den nye kommunalreform.
Men både LO og Dansk Arbejdsgiverforening frygter, at kommunerne simpelt hen er for små til at tage sig af jobformidlingen.

- Virksomhederne og de arbejdsløse risikerer at blive taberne, siger direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Bach Mortensen til Radioavisen, skriver DR Nyheder.

- Kommunerne kommer til at spille en for stor rolle med den begrænsede interesse og indsigt, de har. Vi har behov for et system, hvor der ikke er nogen tvivl om, hvem der fastlægger og har ansvaret. Det er beskæftigelsesministeren og Folketinget. Det er for vanskelig en opgave at smide ud til 100 ansvarshavende i kommunerne, siger Henrik Bach Mortensen til Radioavisen.

Men kritikken fra arbejdsmarkedets parter preller fuldstændig af på beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

- Livet som minister er forunderligt. Det, der var stærkt kritiseret for et par år siden, det er højt elsket nu, fordi vi vil forandre det. Parterne på arbejdsmarkedet må overvinde deres forandringsforskrækkelse, for jeg tror, vi er nødt til at lave nogle bedre og mere effektive systemer til at hjælpe borgerne, siger Claus Hjort Frederiksen til Radioavisen, skriver DR Nyheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073