23948sdkhjf

SiD og KAD siger Ja til fusion

I går sagde såvel KAD som SiD ja til at gå sammen i et nyt storforbund. Begge forbund holdt ekstraordinære kongresser i Odense, og begge steder stemte solide flertal fusionen hjem.
Før sammenlægningen er endelig, skal medlemmerne også sige ja ved en urafstemning. Denne starter den 17. maj og slutter den 5. juni. Og hvis medlemmerne siger ja, er Danmarks største fagforbund en realitet fra 1. januar 2005. Det endnu navnløse forbund får cirka 386.000 medlemmer.

På begge de ekstraordinære kongresser i Odense var der følelsesladede indlæg fra talerstolen. Alligevel var der overvejende flertal for at sige ja til fusionen blandt de samlet cirka 1300 kongresdelegerede. På SiD-siden tales der om et klart flertal, mens kvinderne helt præcist sagde ja med 398 for og 31 kongresdelegerede imod. 4 stemte ikke.

- Jeg er overbevist om, at det er den rigtige beslutning, vi har taget på rette tid og på rette sted. Og selv om det er vemodigt, så er der i beslutningen indeholdt en stærk tro på, at det er nødvendig for at fremtidssikre vores faglige arbejde til gavn for det enkelte medlem, siger SiD-formanden, Poul Erik Skov Christensen, ovenpå afstemningen, til Fyens Stiftstidende.

Den anden af arkitekterne bag den lidt over to år gamle vision om at fusionere de to forbund, KAD's formand, Lillian Knudsen, glædede sig også over udsigten til, at de to forbund - der i vidt omfang organiserer arbejdere inden for de samme brancher - kommer til at udgøre en stærkere helhed.

- I et nyt fælles forbund får vi større gennemslagskraft og dermed også større indflydelse på beslutningerne, og jeg er sikker på, at kvinderne ikke bliver glemt i et nyt forbund. Sammen med mændene får vi nu flere ressourcer til at arbejde videre med vores mærkesager, siger hun til Fyens Stiftstidende.

I begge forbunds bagland er der overvejende enighed om beslutningen. 80 procent af landets afdelinger er for fusionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094