23948sdkhjf

Trichet: Det økonomiske opsving er styrket

Jean-Claude Trichet, chef for Den Europæiske Centralbank, vurderer, at inflationspresset er øget, men at der er udsigt til prisstabilitet på mellemlangt sigt.
Samtidig mener Trichet også, at det økonomiske opsving er styrket, selvom de seneste økonomiske indikationer har været lidt mere mudrede. Det skriver Bloomberg News. Det sagde Trichet på et pressemøde, efter at Den Europæiske Centralbank havde valgt at fastholde sin ledende rentesats på 2,00 procent. Jean-Claude Trichet kalder inflationsudsigten "favorabel" og siger, at hvis olieprisen bliver på det nuværende høje niveau, vil det kunne øge inflationen.

Der bør dog tages højde for risikoen for stigende inflation, understreger centralbankdirektøren. Den Europæiske Centralbank forventer at inflationen i de 12 eurolande vil ligge på 1,9-2,3 procent. Banken forventer desuden, at den økonomiske vækst vil stige i løbet af det næste år. Man forventer, at bruttonationalproduktet i eurozonen næste år vil stige 1,7-2,7 procent, mens stigningstakten i år ventes at ligge mellem 1,4 procent og 2,0 procent. Væksten vil efter al sandsynlighed først og fremmest komme fra de privates forbrug og fra en øget global vækst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093