23948sdkhjf

Savværkerne bør fokusere på gesimser

Under overskriften ”sæt pris på savværkerne” på Træets Årsdag 2004 illustrerede Rold Skov Savværk og direktør Henrik Thorlacius-Ussing en række positive muligheder for savværkerne.
Selv om savværkernes tilstandsrapport var præget af flere K3’ere end de andre områder indenfor træ- og møbelindustrien, kunne Henrik Thorlacius-Ussing berette om udvikling af Rold Skov Savværk til en moderne virksomhed.

Gennem en målrettet indsats er det lykkedes at realisere 44% øgning af produktiviteten samtidig med fastholdelse af et bredt produktprogram. Der er endvidere opbygget en kompetent organisation, der i dag fokuserer langt mere på koncepter end på ”bare træ”.

Rold Skov Savværk står i dag for 1/3 af det danske udbud af nåletræ, og trods massiv konkurrence fra de øvrige omkringliggende lande, eksporteres ca. 30% af produktionen.

Henrik Thorlacius-Ussing opfordrer således savværkerne til at fokuserer på gesimser som en pendant til nicher – men bare mere synlige.

Der kan skabes mange positive historier og stemninger omkring de danske skove - og træet herfra. Dette bør i langt højere grad udnyttes overfor forbrugerne mente også det indbudte panel til Træets Årsdag 2004, herunder bl.a. Preben Bager fra HTH, der gerne så, at nogle af produkterne i salget blev ledsaget af illustrerede historier om oprindelse og genplantning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078