23948sdkhjf

Møbelindustrien bør fokusere på designmøbler eller prisbillige produkter

Under overskriften ”sæt pris på møbelindustrien” på Træets Årsdag 2004 kunne Tvilum-Scanbirk og direktør Ole Lund Andersen om nogen vise en af vejene frem for industrien.
Med vækstrater og indtjeningsgrader på 15%+ har Tvilum-Scanbirk igennem en årrække vist en af vejene som møbelindustrien kan gå. Udviklingen er et resultat af meget høj prioritet på produktudvikling samtidig med en konstant fokus på prisen.

Automatisering af produktionen har igennem en årrække kendetegnet virksomheden, der i dag arbejder med 5-holds drift for en optimal udnyttelse af produktionsapparatet. Ole Lund Andersen kunne oplyse, at produktivitetsudnyttelsen er helt oppe på 80-95%. Tvilum-Scanbirk er nu oppe og producere 329 dage om året – men målet er 365 dage.

Fokus på lave indkøbspriser understøttes af bl.a. internet-auktioner og et gennemgående fokus på godt købmandskab.

Med to nye produkter om dagen og 400 nye produkter om året kunne Ole Lund Andersen samtidig illustrere den stigende hastighed i produktudviklingen. Gennemsnitsløbetiden for produkterne er nu nede på 2-3 år. Selvom Tvilum-Scanbrik arbejder med prisbillige produkter, er produktionsteknologierne i dag så avancerede, at der kan skabes meget attraktive møbler til en fornuftig pris.

Som Ole Lund Andersen ser udviklingen - vil salget af designmøbler og salget af prisbillige møbler være i kraftig vækst i møbelindustrien over de kommende år. Derimod vil midtermarkedet i stigende grad blive udfaset.

Selvom Tvilum-Scanbrik sidste år omsatte for 2,4 mia. kr. er der, med markedsandele på 2,5% i f.eks. Tyskland, fortsat plads til masser af ekspansion.

Også dette blev kyndigt kommenteret af det indbudte panel. John Bredvig fra ITH opfordrede til, at der generelt kom meget større fokus på udnyttelsen af kapaciteten i maskinparken.

Her ses østholdet fra venstre Bruno Hansen og Ib Hansen, og vestholdet med John Bredvig og Preben Bager.
Fotograf: Kaj Hansen, Træ & Industri.
Til spørgsmålet om der var behov for øget fokus på design gav Ib Hansen fra Hyllinge 2000 udtryk for, at der var stort fokus på design – men der kunne måske være behov for en markedsplads/forum mellem fabrikanter og designere. Denne idé vil vi gerne prøve at tage op på Wood Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062