23948sdkhjf

Ikea Odense vil hjælpe minoritetskvinder ind på arbejdsmarkedet

Et nyt samskabelsesprojekt mellem IKEA Odense, organisationen Bydelsmødre og Odense Kommune skal hjælpe flere kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund til at få en fod indenfor på det danske arbejdsmarked.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at omkring 50 pct. af kvinder med ikke-vestlig baggrund står uden for arbejdsmarkedet, og ofte mangler kvinderne forudsætninger for at komme i job.

Projektet er en udvidelse af IKEAs eksisterende samarbejde med organisationen Bydelsmødre, der uddanner minoritetskvinder over hele landet til frivilligt at hjælpe andre kvinder med minoritetsbaggrund i lokalområdet, der lever isoleret eller har brug for støtte til at få et godt liv i Danmark.

Det fortæller Ikea i en pressemeddelelse.

- I IKEA Odense er vi rigtig glade for samarbejdet med Bydelsmødre. Vi har før haft succes med at tage flygtninge i praktik, men det har særligt været mænd med indvandrer- eller flygtningebaggrund, der var repræsenteret. Med projektet håber vi på at bidrage til at også flere kvinder med minoritetsbaggrund kommer i arbejde i IKEA. Det er i tråd med vores vision om at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker, siger Namik Catkafa, Varehuschef i IKEA Odense.

Undervisning og praktik i lokale virksomheder
Fra den 5. februar og seks uger frem bliver de 15 deltagende kvinder klædt på til at indgå på en dansk arbejdsplads, bl.a. vha. undervisning tre dage om ugen i IKEAs Odenses lokaler.

Undervisningen varetages af Bydelsmødre og fagpersoner fra Odense kommune, der vil undervise kvinderne i bred viden om samfundet, fysisk og psykisk sundhed, ligestilling, rettigheder og meget mere.

De får også viden om arbejdsmarkedets opbygning, forståelse for både faglig og social arbejdskultur, jobsøgning og samarbejde.

Herefter skal kvinderne i 12 ugers praktik i lokale virksomheder, herunder fem af kvinderne i IKEA Odense.

En gang om ugen i praktikperioden mødes alle 15 kvinder i IKEA Odense til undervisning. Når praktikperioden er slut, afrundes forløbet med en uges opsamlende undervisning. Kvinderne bliver igennem forløbet samtidig uddannet som Bydelsmødre, så de selv kan agere som rollemodeller efterfølgende.

Et projekt med store muligheder
Ambitionen for det kommende samarbejde er på sigt at kunne udbrede projektet til IKEAs fire andre danske varehuse. Forhåbningen er at opnå samme succesrate som IKEAs erfaring med flygtninge i praktik, hvor 10 procent i dag er i fastansættelse.

Hos IKEA Odense er man glade for at være pilotvarehus for det jobforberedende forløb.

- Det er med stor stolthed, at vi får lov til at være en del af projektet. Hvis vi opnår gode resultater i Odense, er det ambitionen, at projektet skal udbredes til hele landet, så der også kommer kvinder i jobforberedende forløb i de fire andre IKEA varehuse. I IKEA vil vi gerne tage et socialt ansvar og repræsentere mangfoldighed blandt vores medarbejdere, og det er dette projekt med til, afslutter Namik Catkafa.

Projektet finansieres af Bikuben Fonden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078