23948sdkhjf

Vinderup Træindustri ser ingen fordel i Kina

VTI Vinderup Træindustri A/S ser ingen fordele ved at lægge produktionen til Kina. Derimod satser virksomheden på stigende eksport til bl.a. Fjernøsten.
VTI Vinderup Træindustri A/S forøgede i sit seneste regnskabsår omsætningen med tre pct. Produktionen målt i kvadratmeter steg samtidig med seks pct. til 2,6 mio. kvm., skriver ErhvervsBladet.

Virksomheden i det nordvestjydske ser ingen fordele ved at lægge produktionen ud af landet. Tværtimod satser underleverandørvirksomheden på stigende eksport til bl.a. Fjernøsten, fremgår det af ErhvervsBladet i dag.

- Jeg synes, man skal starte med at se på råvaren. Det er fyrretræ. Den befinder sig lige i nærheden i Norge, Sverige, Finland og Rusland. Man kunne da sagtens sende denne råvare til Kina, men hvorfor i alverden ikke sende råvaren i bearbejdet form som bl.a. limtræ derud. Tænk på udnyttelsesgraden af træet. Den er ved visse produktioner nede på 50 pct. Der er langt mere fornuft i at sende bearbejdede varer til Fjernøsten, og fornuften bliver jo altså ikke mindre af, at fragtraterne fra Europa til Kina er meget lave. Virksomhederne i Danmark skulle, i stedet for at flytte deres produktion til udlandet, sætte fokus på deres kernekompetencer og så source alt andet ud, så arbejdspladserne i Danmark kan bevares, siger Adm. direktør Bjarne Andersen til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078