23948sdkhjf

Blåstempling af vikarbranchen

Vikarbureauerne har fået det blå stempel. Fagbevægelsen har begravet stridsøksen og landets virksomheder bruger i stigende grad vikarer, der er fleksible og mobile.
Hvert år afleverer Dansk Handel & Service, DHS, en årsrapport til den internationale vikarorganisation CIETT, der beskriver udviklingen i vikarbranchen - og altså også kigger på udviklingen i forholdet til fagbevægelsen. Johannes Bruun, der er overenskomst udviklingschef i organisationen mener, at der tydeligt er sket en holdningsændring. En ændring, der skyldes, at virksomhederne er underlagt hårdere fleksibilitetskrav - og derfor har brug for vikarer for at klare sig i konkurrencen, fremgår det af ErhvervsBladet.

- Vi har ved forårets overenskomstforhandlinger fået vikaroverenskomst med SID dækkende hele det ufaglærte område. Før modarbejdede SiD vikarbranchen, men nu har de erkendt, at den er kommet for at blive. Derfor er de blevet mere konstruktive - i stedet for bare at give en gold modstand. Vikaroverensskomsten med SID afspejler vikarbranchens behov, og der er fundet en fornuftig balance til gode for begge parter. Med den udbyggede overenskomstdækning sender vikarbranchen også et signal om, at der er ordnede forhold - og så er der ingen, der kan blive sure over, at vikarer f.eks trykker lønnen, siger Johannes Bruun til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.393