23948sdkhjf

Generationsskifte uden planer kan betyde virksomhedslukning

En ny undersøgelse fra Greens viser, at mere end hver femte familieejede virksomhed ikke har planer for hvordan virksomheden skal overdrages til næste generation. Manglende planlægning kan medføre virksomhedslukninger, lyder det fra flere sider.
Familieejede virksomheder bør have en plan for, hvordan og hvornår virksomheden skal drives videre af den næste generation. Hvis disse tanker ikke gøres, kan det ende med, at virksomheden må dreje nøglen om og medarbejderne må se sig om efter andet arbejde.

Set i et samfundsmæssigt perspektiv betyder det tab af arbejdspladser og mistede eksportindtægter.

Ifølge en dugfrisk undersøgelse udarbejdet af Greens, siger 7 procent af de adspurgte, at generationsskifte er et akut problem. Mere end hver femte har ikke planlagt generationsskiftet, fremgår det af Dagbladet Børsen.

- Der er åbenbart rigtig mange virksomhedsejere, som ikke tænker på, måske nærmest ignorerer, at de på et tidspunkt kommer i den situation, at der skal en ny ejer til. Vi er mere og mere bekymrede for denne store gruppe af virksomheder. Tænker man ikke på at få planlagt og forberedt et generationsskifte, så er ejeren måske pludselig sidst i 60’erne og kan ikke få solgt – måske fordi alt for meget er lænket til direktøren selv. Og så lukker virksomheden med de tab af arbejdspladser osv., det giver, konstaterer vicedirektør Anders Hoffmann, Erhvervs- og Byggestyrelsen overfor Dagbladet Børsen.

Hos Håndværksrådet mærker man også den manglende planlægning omkring generationsskifterne. Her forsøger man at ruske op i de mindre og mellemstore virksomheder, så de kommer i gang med at planlægge generationsskiftet i tide.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063