23948sdkhjf

Idealcombi-direktør: Drop de billige løsninger

På torsdag kommer regeringen med sit udspil til, hvordan man vil fordele de godt 1.100 mia. kroner, der årligt er i statens pengetank. 

Står det til den danske byggebranche, så bør politikerne på Christiansborg bruge langt flere penge på den grønne omstilling, infrastruktur og erhvervsskolerne. Og så bør de folkevalgte forberede sig bedre på, at krisen snart kan ramme, og at der derfor bør ligge nogle store bygge- og anlægsprojekter klar i skuffen, der kan udbydes, når den økonomiske situation vender. 

Wood Supplys søstermedie Licitationen har bedt en række aktører fra bygge- og anlægsbranchen om et par forslag til, hvor der bør bruges flere og færre penge på finansloven for 2019. 

Claus Winther, direktør, salg og marketing i vinduesproducenten Idealcombi, er blandt de adspurgte: 

Hvad bør politikerne bruge flere penge? 

- Man bør prioritere uddannelsesområdet højere, så mængden af faglærte følger med vores behov. Vores uddannelsessystem bør være førsteklasses.

- Derudover bør man skabe bedre vilkår for os virksomheder, der har holdt produktionen hjemme, og som derfor er ramt af, at den danske arbejdskraft er løntung. Det kunne man gøre ved at tilgodese danske leverandører ved offentligt udbudte energirenoveringsprojekter. Vi ser også gerne en eller anden form for tilskud til den private energirenovering. 

Og hvor bør politikerne bruge færre penge? 

- Vi har en voldsomt slidt offentlig bygningsmasse, og man bruger ofte alt for billige løsninger, når man renoverer den. Der burde det offentlige gå forrest, så man ikke spilder penge på dårlige løsninger, der ikke holder særlig længe. 

Vil du vide mere?

Læs hele artiklen Byggeriet har ønskesedlen klar på Wood Supplys
søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad

Bemærk: Kræver log ind

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079