23948sdkhjf

DM-vindere i træindustrien kåret

Under afslutningen af TIMI-messen i Fredericia i lørdags blev Danmarks dygtigste møbel- og maskinsnedkerlærlinge kåret.

I fire dage har otte møbelsnedkerlærlinge og syv maskinsnedkerlærling kæmpet om at vinde DM indenfor deres fag.

For møbelsnedkerlærlinge faldt valget på 19-årige Jonas Søndergaard Nielsen fra Hvidovre, som repræsenterer Københavns Tekniske Skole, mens Jesper Kristensen fra Svendborg Erhvervsskole vandt titlen som Danmarks bedste maskinsnedkerlærling.

Møbelsnedkernes opgave var at fremstille en skrivepult, mens maskinsnedkerne fik til opgave at lave et kombineret tv- og dvd-bord.

Vinderen blandt møbelsnedkerne går direkte videre til VM i Finland i maj næste år, mens maskinsnedkeren får lov til at overvære verdensmesterskaberne, men ikke som deltager, fordi maskinsnedkerfaget ikke er repræsenteret ved VM.

Der var tryk blandt de 15 lærlinge for at få opgaverne færdige til bedømmelsen, der blev offentliggjort i lørdags ved middagstid.

- Jeg monterede det sidste en halv time før fristen, og så havde jeg lige en halv time til den sidste finish, siger Jonas Søndergaard Nielsen, der som den eneste blandt møbelsnedkerne nåede at blive helt færdig med opgaven. For Jesper Kristensen kom titlen som en overraskelse.

- Nej, det havde jeg ikke ventet. Blandt andet fordi jeg ikke selv var helt tilfreds med mine låger. Men man ser jo nok meget kritisk på sit eget arbejde, sagde 35-årige Jesper Kristensen, der er voksenlærling hos Carl Hansen & Søn A/S i Aarup på Fyn.

Han giver praktikvirksomheden en stor del af æren for DM-titlen, fordi kollegerne er hjælpsomme og tager sig tid til at lære fra sig.

DM-kåringen i lørdags markerede afslutningen TIMI 2004, hvor 6.572 besøgende fra Danmark, Skandinavien og det øvrige Nordeuropa lagde vejen forbi, det der bliver kaldt, Nordens vigtigste træindustrimesse.

Kilde: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark – www.tib.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078