23948sdkhjf

Flydende øko-shelters til Egholm

Øen Egholm, der ligger i Limfjorden vest for Aalborg, får fem nye øko-shelters, som man vil kunne overnatte i gratis, når man besøger øen.

Det skriver aalborgnu.dk.

- Der er to spor i projektet: På den ene side har vi turismesporet, hvor disse shelters kan bidrage til, at flere turister får øjnene op for, hvilke unikke muligheder Egholm har at byde på som udflugtsmål. På den anden side giver de nye shelters endnu flere muligheder for alle de skoler, foreninger, spejderkorps og meget andet, der bruger øen rekreativt og som læringsrum, siger Lis Rom Andersen, projektleder hos Center for Grøn Omstilling i en pressemeddelelse.

De fem shelters er designet af Bjerg Arkitekter og der er brugt bæredygtige materialer. Hver shelter får en terrasse, et bålsted og et sejl, der kan skubbes af og på efter behov.

Stigende interesse for Egholm
De flyder på vandet og er fortøjet til en pæl, der gør det muligt at skille dem ad og de kan derfor bruges i forskellige konstellationer og af flere grupper ad gangen, skriver aalborgnu.dk.

Lis Rom Andersen tror på, at der med de nye shelters vil komme en stigning i antallet af besøgene til øen, der byger på et væld af naturoplevelser, lokalproducerede, økologiske fødevarer, lystfiskermuligheder og vandrestier.

Ifølge VisitAalborg er interessen for og kendskabet til primitive lejrpladser i Aalborg og til Egholm stigende. I perioden 2014 til 2018 steg interessen for naturlejrpladser med 66 procent og interessen for Egholm med 162 procent viser en beregning af besøg på VisitAalborgs hjemmeside, som aalborgnu.dk har lavet.

De fem, flydende shelters er færdige næste år. Byggeriet er støttet af Nordea-fonden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064