23948sdkhjf

Håndværkets Dag: Hvordan håndværk bliver bæredygtigt

Der bliver talt enormt meget om bæredygtighed – vores søstermedie har tilmed lanceret siden og nyhedsbrevet Bæredygtig IDAG, der samler alle vores artikler om emnet. 

En af vejene til større grad af bæredygtighed er gennem genbrug og reparationer som alternativ til brug-og-smid-væk. Det er vigtigt at fokusere på godt håndværk, der kan holde i mange år. Det var nogle af budskaberne fra Håndværkets Dag i Christiansfeld, det skriver Jydske Vestkysten.

Det er niende gang, at Christiansfeld, syd for Kolding, hylder det gode håndværk og temaet i år var ”Håndværk, renovering og bæredygtighed”.

200 år gamle bygninger
Mange bygninger i Christiansfeld er bygget med så stor omhu, at man har kunnet nøjes med at renovere ødelagte dele og bevare resten.

Flere bygninger er 200 år gamle og fungerer stadig fint til beboelse og det vidner både om ædelt håndværk og bæredygtighed, lyder det fra kulturudvalgsformand Jesper Elkjær på Håndværkets Dag.

Et godt eksempel er Søstrenes Hus, der dannede ramme om dagen. Bygningen har for nylig været igennem en renovering.  

- Normalt hiver man bare et vindue ud
En af dem, der har arbejdet med Søstrenes Hus, er John Christensen fra snedker- og tømrerfirmaet Reinhold Jørgensen.

- Normalt hiver man bare et vindue ud, hvis der er noget galt med rammen, og så putter man et nyt i. Men vinduerne i Søsterhuset - og også henne på hotellet, som vi har arbejdet på før - var i så god stand, at vi kunne bevare dem. Og det skyldes, at de er lavet så grundigt af de oprindelige håndværkere. Nu er de renoverede og kan sidde dér de næste 50 år, før man skal se til dem igen, siger John Christensen til Jydske Vestkysten.

210 vinduer er blevet tjekket, renoveret og genindsat. Arbejdet, der også omfattede gulvene, tog i alt to år og tre måneder.

Firmaet er gang med at renovere omkring 2.000 vinduer i seminariet i Haderslev. Det arbejde begyndte i 2015, og John forventer, at de er færdige næste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063