23948sdkhjf

Tilskud til udvikling og viden

I en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri fremgår det, at små og mellemstore virksomheder nu kan få en økonomisk håndsrækning til at ansætte en højtuddannet medarbejder – en videnpilot.
Små og mellemstore virksomheder kan nu få tilskud til at ansætte en såkaldt videnpilot. Tilbuddet fra Videnskabsministeriet sigter særligt på at få flere højtuddannede ud i områderne uden for landets storbyer. Samtidig skal tilbuddet styrke samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner som universiteter, forskningsinstitutioner, GTS-institutter mv.

Tilskuddet kan kun gives til virksomheder med under 100 ansatte hvoraf maksimalt 2 må være højtuddannede (bachelor, diplomingeniør eller højere uddannelse), og virksomheden skal ligge uden for landets storbyer.

Den nye medarbejder, kaldet videnpiloten skal gennemføre en konkret udviklingsopgave i virksomheden. Det kan f.eks. være udvikling af virksomhedens produkter, indførelse af ny teknologi, opdyrkning af nye markeder, forbedring af arbejdsgange i virksomheden osv.

Virksomheden vælger selv en videnpilot med de kvalifikationer, som virksomheden har brug for. Dog skal videnpiloten mindst have en bacheloruddannelse eller en diplomingeniøruddannelse. Både nyuddannede og erfarne beskæftigede som ledige kan ansættes som videnpiloter.

Virksomheden kan få 10.000 kr. pr. måned i tilskud til løn til videnpiloten i 6-12 måneder samt op til 25.000 kr. til at købe supplerende viden for - fra et universitet eller en anden videninstitution. Det kan f.eks. være rådgivning eller efteruddannelse af videnpiloten.

Virksomheden skal selv betale resten af omkostningerne til udviklingsprojektet, herunder resten af videnpilotens løn. Det er Videnskabsministeriet, der administrerer ordningen - og støttemidlerne uddeles efter først-til-mølle-princippet. Der kan læses mere om ordningen på www.videnflytterud.dk . Her findes også de helt præcise krav, som virksomheden skal opfylde, samt ansøgningsskemaer til ordningen.

Der skal udstedes ansættelsesbevis på sædvanlig vis til videnpiloten, og medarbejderen er omfattet af de overenskomst- og ansættelsesretlige regler, der gælder for det pågældende ansættelsesforhold. Såfremt det er muligt at fastsætte en dato for arbejdsopgavens ophør, kan ansættelsesforholdet gøres tids- eller opgavebegrænset. Herudover gælder de almindelige opsigelsesregler for ansættelsesforholdet.

Kilde: Dansk Byggeri, pressemeddelelse d. 15/2/05

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063