23948sdkhjf

Kirke har skabt Noahs Ark

Den bibelske fortælling om Noahs Ark, der skal redde Noahs familie og udvalgte dyr fra syndfloden har givet inspiration til en kirkes nybyggede ark. 

Arken er bygget for Mejdal Kirke, der ligger nær Holstebro, det skriver Dagbladet Holstebro Struer. 

Den skal ikke benyttes til dyr og ej heller forventer man en oversvømmelse lige foreløbig - det er meningen, at arken skal benyttes til børnehaver, skoleklasser og kirkelige forsamlinger.

Træbygningen blev indviet tidligere på måneden, hvor sognepræst Irene Lindegaard glæder sig over, at den nu er færdig. Der har allerede været kommende konfirmander ombord i træbyggeriet, hvor der er blevet sunget og fortalt historier. 

Sognepræsten mener, at bygningen skaber rammer, som gør, at man bliver en del af fortællingerne på en anden måde end bare at sidde og lytte. 

Det var kirken, der ønskede et sted, hvor folk kunne samles ude. Palle Würtz, der ejer That Wood Do, løb med bestillingen, og det var hans idé at lave Noahs Ark. Det var vigtigt for ham med et bibelsk symbol, hvor der samtidig var plads til kreativitet. 

- Noah var presset af Gud, jeg var presset af menighedsrådet
Han har fået terrænet i spil, så hvis man står bag arken og kigger gennem vinduerne, ligner det en båd, der er på vej ned ad en bølge og hen imod den næste.

Han har været taknemmelig for den forståelse, han har oplevet fra menighedsrådet. Projektet har været forsinket siden slutningen af 2018 på grund af personlige omstændigheder. Palle Würtz lider af PTSD, og det har gjort det svært for ham at overholde projektets deadline.

- På en måde har det her været min Noahs Ark, der har holdt mig flydende. Noah var presset af Gud, og jeg har været presset af menighedsrådet. Jeg tvivler dog på, at mailkorrespondancen mellem Noah og Gud var lige så flittig som den, jeg har haft med menighedsrådsformanden, siger han til Dagbladet Holstebro Struer. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11