23948sdkhjf

20.000 meter Accoya fra Keflico på Københavns nye lufthavnstorv

Keflico oplever en stigende efterspørgsel efter netop bæredygtigt træ. Senest har Københavns Lufthavn ladet valget falde på den bæredygtige træsort Accoya, der også er blevet anvendt til større byggeprojekter som Royal Arena i Ørestaden, Hofor på Amager samt som facadebeklædning til studieboliger i Bavnehøj. Det er på forpladsen til lufthavnens Finger E-terminal mellem Terminal 2 og 3, at der er monteret mere end 20.000 meter Accoya leveret af Keflico, der har hovedsæde i Støvring, Nordjylland.

- Det har været et naturligt valg, at den populære træsort Accoya skulle bruges til blandt andet siddepladserne og den udendørs vægbeklædning i den nye forplads mellem Terminal 2 og Terminal 3. Udover at den lyse farve giver et smukt spil i solens stråler, er træsorten også yderst bæredygtig, hvilket matcher tidens fokus på klimavenligt byggeri og den tendens, vi lige nu oplever med anvendelsen af mere træ i byggeriet, siger projektchef i Keflico Dan Andersen og refererer til sortens FSC-certificering, der sikrer ansvarlig og bæredygtig skovdrift både socialt, økonomisk og miljømæssigt.

Stigende efterspørgsel efter FSC-certificeret træ
Den stigende efterspørgsel efter blandt andet Accoya sker i takt med et øget kendskab til bæredygtige certificeringer. Accoya har en meget lang holdbarhed, ligesom Accoyas egenskaber matcher kravene til byggeprojekter i markedet, skriver Keflico i en pressemeddelelse.

- Vi må erkende, at Accoya er blevet så udbredt, fordi træet lever op til mange af de krav, som vores kunder og markedet stiller i dag, når der skal iværksættes nye byggeprojekter, siger Dan Andersen og nævner, at Accoya karakteriseres som en modificeret træsort, der er dimensionsstabil og derfor har egenskaber, der er sammenlignelige med flere hårdttræssorter.

- Eksempelvis har træ i sorten Accoya Svanemærket en Cradle to Cradle Gold Certificering samt Klasse 1 holdbarhed, hvilket blandt andet indebærer, at træsorten har en dokumenteret holdbarhed på 50 år over jorden og 25 år i jorden eller under vand. Det gør Accoya til et helt unikt byggemateriale, der er særligt velegnet til udendørsprojekter som blandt andet facadebeklædning, lister, vinduer, døre, stolper og broer, hvilket kan være med til at forklare den aktuelle tendens i anvendelsen af Accoya i stadig flere byggerier, siger Dan Andersen.

Han konkluderer, at et stigende fokus på bæredygtighed både i industrien og hos forbrugerne desuden har sat skub i efterspørgslen efter FSC-certificeringer i det hele taget. Det er ifølge Dan Andersen positivt, fordi det øger opmærksomheden mod ansvarlig skovdrift, der fremmer lysten og modet til at anvende mere træ i dansk byggeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.339