Venturekapital til bambusmøbler
CAT, der er en blanding af innovationsmiljø, forskerpark og ventureselskab, har investeret 2 mio. kroner i Holbæk-virksomheden We Do Wood, som udvikler møbler i bambus.
Lige nu består sortimentet af tre børnemøbler og fire voksenmøbler, men We Do Wood forventer at udvide sortimentet betydeligt inden for de nærmeste år. Desuden er planen at etablere et net af forhandlere i en lang række lande.
- Vi er rigtig stolte over at få skabt et samarbejde med CAT, da de på mange måder kan tilføre energi og kompetence til We Do Wood i form af deres erfaring med teknologi, siger adm. direktør Christina Bredgaard, der udgør ledelsen i We Do Wood sammen med Henrik Thygesen og Sebastian Jørgensen.
Virksomheden har i en årrække noteret stor efterspørgsel fra forhandlere, og samtidig har eksponering i den internationale presse været med til at øge interessen, fortæller Christina Bredgaard.
Muligheder i Asien
CAT’s investering er bl.a. foretaget af CAT Invest Zealand, der blev oprettet sidste år for at investere i vækstvirksomheder i Region Sjælland.
Investment manager Tom Weidner glæder sig over aftalen og ser et stort potentiale i Holbæk-virksomheden:
- We Do Wood repræsenterer en spændende nytænkning, hvor bambus og bæredygtighed kombineres med dansk kvalitet og møbeltradition. Det er noget helt nyt, og det kan dække den yngre generations ønske om fornyelse og ansvarlighed uden at gå på kompromis med kvalitet og design. Derudover ser vi muligheder i Asien, hvor vi giver et lokalt materiale et nyt udtryk. De første tilbagemeldinger fra bl.a. Japan er yderst lovende.
Om We Do Wood og produktionen
We Do Wood står selv for produktudvikling, markedsføring og salg. Prototypefremstilling og en del af produktionen finder i dag sted på moderselskabets møbelsnedkeri i Holbæk.
Den bambus, der anvendes i produktionen, vokser primært i Central- og Sydkina og stammer udelukkende fra godkendte leverandører.
We Do Woods miljøprofil betyder blandt andet, at energiforbruget ved produktionen er reduceret, og at virksomheden har nedbragt brugen af lim til et absolut minimum, som ligger langt under de officielle, danske krav.
Adm. direktør Christina Bredgaard er cand.merc. i afsætning og har en baggrund fra bl.a. reklamebranchen samt modebranchen.
Henrik Thygesen er uddannet møbelsnedker og har ansvaret for produktionsstyringen. Det var ham, der i 2006 etablerede produktionen af bambuskøkkener. Sebastian Jørgensen er også møbelsnedker, men har desuden en kreativ baggrund som billedhugger og underviser på Skolen for Billedkunst. Han har ansvaret for design og produktudvikling og har således også designet det nuværende sortiment.