23948sdkhjf

Fra vinkasser til børnemøbler: Manglede et sted at stille Lego

En dag i sommerferien havde Helle Klejstrup og sønnen leget med Lego. Da sønnen efterfølgende spurgte efter at sted at stille den færdige kreation, opstod idéen til Wood if.

- Da vi til dagligt laver alle mulige andre produkter i træ, var det naturligt for mig at ringe ned på fabrikken til Ole, og høre, om han ikke lige kunne finde på et eller andet, vi kunne bruge, og som vi nemt kunne gemme væk, når vi ikke lige leger med Lego. Heraf udsprang ideen til vores klik-langbord, fortæller Helle Klejstrup til Horsens Folkeblad.

Med ”fabrikken” refererer Helle Klejstrup til den familieejede inventarvirksomhed Schreibers Packaging i Tørring, hvor Helle Klejtrup arbejder som kontorassistent, mens hendes mand Ole Schreiber er adm. direktør. Og Ole Schreiber kunne altså godt lige finde på noget. Faktisk fandt han og Helle Klejstrup i fællesskab på så meget, at de den 10. oktober kunne løfte sløret for hjemmesiden woodif.dk, hvor de udover langbordet sælger bænke, dukkehuse, bogkasser, aktivitetsstativer, skamler og en håndfuld andre produkter i ubehandlet træ.

Tilbage til møbelproduktion
Endnu er siden kun åben for forudbestillinger, og dem lander der et par om dagen. Det tyder altså på, at der er interesse for Wood ifs produkter, som ved hjælp af et kliksystem nemt kan samles uden brug af søm og skruer, og lige så nemt kan skilles ad og pakkes væk, når de ikke er i brug. Det betyder også, at møblerne kan pakkes fladt og sendes billigt.

Produkterne bliver produceret på Schreibers fabrik i Tørring, og fordi børnemøblerne er bygget op efter samme kliksystem som de vinkasser, Schreiber i forvejen producerer, har der ikke været nogle større omkostninger forbundet med at omstille produktionen, fortæller Ole Schreiber til avisen.  

Produktionen på Schreibers fabrik blev startet i 1957 af Ole Schreibers farfar. Oprindeligt blev der produceret møbler på fabrikken, inden der i 1990’erne blev omlagt til produktion af vinkasser og inventar, men nu produceres der altså igen møbler på Torvegade i Tørring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078