23948sdkhjf

Fremtidens møbler skal kunne skilles ad

Lyt med, når podcasten Bæredygtig Business besøger den unge møbelvirksomhed Takt, der har skabt en forretning på dansk design, der kan skilles ad og samles igen

I dag kan vi præsentere dig for intet mindre end en vaskeægte verdenspremiere.

Bæredygtig Business – Bæredygtige møbler i fokus

I podcasten Bæredygtig Business sætter CSR-direktør i Holmris B8, Steffen Max Høgh, fokus på de danske virksomheder, der har gjort en rentabel forretning ud af den bæredygtige dagsorden.

I denne specialsæson, som vi bringer her på Wood Supply, kommer møbelbranchen under luppen; for hvad vil det egentligt sige at producere bæredygtige møbler?

Gennem syv episoder besøger Steffen Max Høgh syv danske møbelvirksomheder, der hver især repræsenterer et aspekt af, hvordan bæredygtighed i møbelindustrien kan se ud.

Her på Wood Supply har vi nemlig fået chancen for at bringe en ganske særlig sæson af den populære podcast Bæredygtig Business, og de kommende tirsdage vil vi derfor byde på lækker lyd og gode råd fra syv markante spillere i den danske møbelindustri. 

Vi starter hos Takt, der er ganske ny i branchen. I april slog Henrik Lorensen dørene op til sin nye onlinebutik, og i ugens podcastafsnit sætter han ord på ambitionen om at sælge nyudviklede og bæredygtige danske designmøbler til en overkommelig pris.

Et af de bærende principper hos Takt er, at virksomhedens møbler skal kunne adskilles og samles igen, og netop det princip er ifølge Steffen Max Høgh, der står bag podcastserien, særligt afgørende.

– Jo længere møbler lever, jo større er gevinsten for miljøet. Når vi taler forlængelse af levetid, er design for adskillelse et afgørende princip, fordi man her tænker muliggørelse af reparation ind allerede i designfasen, fortæller Steffen Max Høgh, der til dagligt har titel af CSR-direktør i Holmris B8.

Du kan lytte til podcasten direkte her på siden, eller finde den i iTunes, på Spotify eller hvor du ellers henter dine podcasts. 

Netop design for adskillelse er kimen i bæredygtigt design, lyder det fra Steffen Max Høgh, der i de senere år beskæftiget sig bredt med den grønne omstilling. 

– Alt for mange møbler er lavet, så de ikke kan skilles ad igen, og det betyder, at istandsættelse bliver meget vanskeligt, uddyber han. 

TAKT

Bag møbelvirksomheden Takt står Henrik Taudorf Lorensen, der er uddannet atomfysiker og har en fortid hos blandt andet B&O og Lego

Ambitionen er at sælge bæredygtige danske designmøbler til overkommelige priser

Takt har til huse i København og gik i luften med en webshop i foråret

Det fører eksempelvis til, at polstermøbler som læne- og loungestole ofte smides ud, fordi ompolstring simpelthen bliver for dyr en øvelse. Ved at designe med den senere adskillelse for øje sikrer man altså, at møblerne med tiden kan istandsættes og genbruges, og dermed giver man miljøet en håndsrækning, når den unødige merproduktion og deraf følgende CO2-udledning mindskes.

Hos Takt har man tænkt bæredygtigheden ind, før møblerne overhovedet sættes i produktion. Og princippet om at designe for adskillelse understøtter den grønne dagsorden på mere end én facon – det betyder nemlig også, at Takts møbler, som produceres i Danmark og Estland, kan sendes ”flatpacked”. De flade pakker kan pakkes helt tæt og transporteres uden spildplads i bilerne, og på den måde kan Takt sende 60 stole på bare to paller til virksomhedens lager i Esbjerg. Herfra sendes stolene videre ud i verden til de kunder, der står klar til at modtage deres nye møbler som et samlesæt i luksusudgaven.

Artiklen er en del af temaet Podcast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1