23948sdkhjf

Fumac først med EU-blomstrede skriveborde

Hos den vestjyske møbelproducent Fumac, har bæredygtighed længe højt på dagsordenen. I flere år har Vinderup-virksomheden udelukkende indkøbt FSC-certificerede råvarer, og seneste tiltag er en certificering med EU-Blomsten af en udvalgt serie kontormøbler. I serien indgår blandt andet skriveborde og udtræksskabe, som er de første af sin slags i Danmark til at opnå den eftertragtede miljømærkning, fortæller Fumac i en pressemeddelelse.

– Vi arbejder efter ISO 14001 miljøledelsessystemet, indkøber FSC-certificeret træ, udarbejder grønt regnskab, genanvender mest muligt og har i det hele taget stor fokus på miljø og bæredygtighed. Derfor er vi ekstra glade og stolte over, at vi nu også kan tilbyde kontormøbler, der er certificeret med EU-Blomsten og endda er de første i Danmark, der har hæve-/sænkeborde og udtræksskabe, der er certificerede med det officielle europæiske miljømærke, udtaler adm. direktør Per Susgaard.

En lang proces
Da Fumacs sortiment i forvejen overholder alle miljømæssige forskrifter, lå miljømærkningsprocessen ifølge den adm. direktør lige for. Det var i hvert fald, hvad han troede. I dag er Per Susgaard glad for, at Fumac valgte at følge Miljømærkning Danmarks råd om at starte op med at lade et begrænset sortiment miljømærke efter EU-Blomsten:

– Det har været en lang proces. EU-Blomsten stiller krav til en mængde dokumentation og certifikater, som vi og vores leverandører har måttet bruge lang tid på at fremskaffe, ligesom det kan være en udfordring at forstå det til tider bureaukratiske EU-sprog. Nu er vi i mål, og det giver en god og tryg følelse, at en uvildig tredjepart nu har gennemgået al dokumentationen for de certificerede møbler. Og vi er glade for at kunne leve op til de skrappe miljø- og kemikaliekrav, siger Per Susgaard.

Krav om holdbarhed
EU-Blomsten stiller også krav om en produktgaranti på fem år. Det skyldes, at miljøbelastningen er størst ved produktion, og derfor bidrager lang holdbarhed til at begrænse aftrykket på miljøet, hvilket ifølge Fumac er helt i tråd med virksomhedens værdier om at skabe kvalitet og dermed længere holdbarhed.

– Kendskabsgraden til EU-Blomsten i Danmark/Norden er ikke så stor som Svanemærket, men da de to miljømærkninger sidestilles, og da Fumac har en strategi om at ville ekspandere udenfor Norden, var det oplagt for os at fokusere på EU-Blomsten fremfor Svanemærket, udtaler Per Susgaard.

Fumac har en målsætning om at ville fordoble eksporten indenfor de nærmeste år, så selvom Svanen måske havde været lettere, blandt andet fordi kravspecifikationer er oversat og simplificeret, valgte Fumac at satse på EU-Blomsten. Vinderup-virksomheden melder om en øget interesse for og krav til miljømærkede produkter fra både ind- og udland, og det gør ifølge direktøren ikke den grønne strategi mindre interessant.

– Det er klart, at det kommercielle spiller en vigtig rolle for os, men mest af alt er det dejligt at få papir på, at ’lille’ Fumac er med til at sætte et bæredygtigt aftryk på vores alle sammens planet, udtaler den stolte direktør og fortsætter:

– Ligesom det er dejligt at blive bekræftet i, at det vi hele tiden har gjort, er rigtigt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075