Fra tysklærer til møbelpolstrer
Egentlig skulle Maria Buhls fremtid have budt på en skæbne som tyskunderviser, men studietiden blev for lang og kedelig. I stedet slog hun i 2008 dørene op til Buhl Møbelpostring i Solrød, og den beslutning har hun ikke fortrudt.
– Møbelpolstring er jo et stolt, gammelt håndværksfag, og det kræver kvalificeret håndelag og kreativitet at få fuldkommen ramponerede møbler til at se fine ud igen. På værkstedet laver vi alt, hvad hr. og fru. Hansen har hjemme i stuen som for eksempel spisestuestole, lænestole og sofaer, og ofte skal det gamle blår erstattes med tilsvarende nyt fyld, før vi kan betrække med frisk læder eller stof. Det er en tidskrævende opgave, men til gengæld kan møblerne så holde i flere generationer bagefter, og ejerne bliver rigtig glade, fortæller Maria Buhl fra sit lille værksted, hvor bjælkerne er fritlagt og værktøjet hænger sirligt på de hvidmalede vægge.
Noget af det, hun holder meget af, er, at ingen opgaver er ens i det lille møbelværksted. Maria Buhl og hendes to elever arbejder med både traditionel og industriel polstring og ombetrækker for eksempel sæder til motorcykler og veteranbiler og hynder til sejlbåde og camping.
– Vi satser på godt håndværk, faglig rådgivning og individuelle løsninger, det giver nemlig tilfredse kunder, slog hun fast, da Solrøds borgmester Niels Hörup (V) i sidste uge lagde vejen forbi hendes værksted.
– I dag kører folk gerne for at få god rådgivning og møbler restaureret eller ombetrukket efter traditionelle håndværksmæssige polstringsmetoder - og selvfølgelig i kvalitetsmaterialer, som lever op til nutidens udtryk, uddybede Maria Buhl, der også er laugsmester, hvilket vil sige, at hun er medlem af landslauget for møbelpolstrere.