23948sdkhjf

Fra 12-tals-student til elev i grønlandsk byggemarked

Da 23-årige Kirstine Vestergaard dimitterede fra handelsgymnasiet havde hun et snit, der gav hende frit valg på alle akademiske hylder. Men da hun i sit sabbatår fik job i Stark Odense, valgte hun at lægge bøgerne til side og i stedet tage arbejdshandskerne på som handelselev i byggemarkedskæden – en beslutning hun ikke har fortrudt.

Når Kirstine Vestergaard i øjeblikket tager på sine daglige gåture til og fra arbejdet i Stark, er det med synet af sne, der ligger på de høje sletter i Nuuk på Grønland. Det var ikke sådan, hun havde forventet, at hendes dagligdag ville være for fire år siden, da hun stod med huen i hånden fra handelsgymnasiet (HHX) i Odense. Planen var, at hun skulle bruge sit høje gennemsnit fra ungdomsuddannelsen til at søge ind på en længere videregående uddannelse. Sådan gik det bare ikke.

– Jeg var måske lidt den der 12-talspige, som kunne komme ind alle steder efter gymnasiet, og jeg har altid selv sagt, at jeg i hvert fald ikke skal være ligesom min far, der arbejder i et byggemarked. Derfor var det overraskende for mine venner og familie, da jeg takkede ja til en elevplads. Men jeg har aldrig fortrudt, at jeg gik denne vej, for min tid som elev har været fantastisk, og jeg er blevet en del af et stærkt fællesskab og miljø, hvor jeg udvikler mig hver eneste dag. Nu har jeg også fået chancen for at være et par måneder i Stark på Grønland, og det er en super spændende oplevelse, siger Kirstine Vestergaard, der til august er færdiguddannet handelselev.

Personlig udvikling og en branche med muligheder
Når Kirstine Vestergaard skal gøre status over de seneste års elevuddannelse, fremhæver hun især de mange muligheder og varierende opgaver, der følger med arbejdet i Stark. I sin elevtid har den 23-årige fynbo både arbejdet ude i butikken, bag disken – men også med lager- og indkøbsstyring samt markedsføring af trælasten i Odense. 

De alsidige arbejdsopgaver har udviklet Kirstine Vestergaard både personligt og kompetencemæssigt, fortæller hun.

– Jeg må indrømme, jeg var lidt introvert, da jeg gik ud af handelsgymnasiet. Men i min tid hos Stark har jeg udviklet mig personligt, så jeg nu sagtens kan stå i forreste række og tage imod og servicere kunderne. Jeg har lært så mange forskellige ting omkring alt inden for håndværkerfaget og byggebranchen. Jeg behøver i hvert fald ikke ringe til min far mere, når jeg skal have fixet noget i min lejlighed, siger Kirstine Vestergaard.

Ulla Nielsen, HR-direktør i Stark og formand for erhvervsuddannelsesudvalget i Dansk Industri, håber på at flere unge får øjnene op for de mange muligheder en erhvervsuddannelse rummer.

– Der er desværre for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse i dag. At vælge en erhvervsuddannelse og eksempelvis blive elev i et byggemarked er ikke nogen backup plan, men kan sagtens være et førstevalg. Jeg håber, at Kirstines historie kan være med til at vise, at der faktisk er rigtig mange gode karrieremuligheder forbundet med en elevplads, siger Ulla Nielsen og uddyber:

– Kirstines historie er spændende, fordi hun gik mod samfundstendensen, der handler om, at man skal bruge sit høje gennemsnit fra ungdomsuddannelsen til at komme ind på en akademisk uddannelse. Hun så potentialet ved at gå denne vej og de muligheder, der ligger i en mere erhvervs- og praktiskrettet uddannelse. Man skal i øvrigt huske på, at man sagtens kan tage en erhvervsuddannelse og så senere bygge videre på sin uddannelse derfra, siger hun.

Når Kirstine Vestergaard bliver færdig som handelselev til august, skal hun i gang med at læse en HD sideløbende med sit arbejde i Stark Odense, som hun vender tilbage til efter sit ophold på Grønland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094