23948sdkhjf

DFI-Geisler certificerer laminaten

Der produceres årligt op mod en halv million laminatbordplader i Danmark, og fremover vil en stor del af dem blive grønnere. Bordpladeproducenten DFI-Geisler fra Nykøbing Mors, der er Skandinaviens største, har nemlig valgt, at de fremover vil producere samtlige af deres laminatbordplader i FSC-certificerede materialer.

– Vi har hidtil haft en FSC-certificering på spånpladen, men fra 1. oktober 2020 har vi taget skridtet videre, og det er lykkedes os at finde leverandører, som kan levere alle elementerne i en laminatbordplade, så de opfylder de skrappe FSC-certificerings regler, forklarer Lars-Erik Fabricius Nielsen, indkøbschef hos DFI-Geisler.

– Det betyder, at vi nu udelukkende sender laminatbordplader ud til vores kunder, som er produceret bæredygtigt, og kunden skal ikke være i tvivl om, hvorvidt bordpladen er produceret forsvarligt, da vi kan følge hele forsyningskæden, fortsætter han.

10 år undervejs

DFI-Geisler blev første gang FSC-certificeret helt tilbage i 2010, dengang gjaldt certificeringen alle bordplader i massivtræ. Og nu er turen så kommet til laminatpladerne, som udgør næsten halvdelen af produktionen på Mors.

Det er FSC Danmark, der står for certificeringen, og her ser direktør Søren Dürr Grue en tydelig tendens til, at køkkenbranchen har fået øjnene op for vigtigheden af, at kunderne kan stole på produkterne.

– DFI-Geisler rykker virkelig på FSC i deres plademateriale. Vi oplever en kæmpe interesse for mere FSC i køkkenbranchen i de her år, så når virksomheder som DFI-Geisler sætter ambitioner for deres sortiment, er det med til at skubbe hele branchens bæredygtighedsprofil i en positiv retning, siger Søren Dürr Grue.

En del af en grønnere strategi

En laminatbordplade består af tre dele, bagsidepapir, spånpladen og selve laminaten. Det er alle tre elementer, som nu er blevet FSC-certificerede, og dermed kan DFI-Geisler levere hele deres sortiment af laminatbordplader som FSC-certificerede.

– Vi fortsætter vores strategi om, at vi hele tiden skal optimere vores produktion, så vi bliver mere og mere bæredygtig, og tager størst muligt hensyn til miljøet. Det er en rejse, vi er på, og den fortsætter, selvom vi med denne certificering er kommet rigtig langt hen ad vejen, siger Lars-Erik Fabricius Nielsen.

DFI-Geisler udnytter eller genbruger i dag mere end 90 pct. af deres samlede affaldsmængde, hele fabrikkens elforbrug kommer fra grøn strøm, og da spånpladerne i laminatbordpladerne er produceret i Danmark, er CO2-aftrykket lavt, da transporten er en væsentlig faktor i beregningen heraf.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078