23948sdkhjf

Gammel niche blomstrer op hos møbelpolstrer

Stop making bullshit furniture.

Morten Jønsson, indehaver og direktør hos Horsens Polstring, tænker stadigt oftere på den plakat, han for mange år siden så til et arrangement i Tyskland.

–  Der stod en hel masse luftige begreber og termer om bæredygtighed, og hen over det hele, var der så med spraymaling skrevet de ord. Stop making bullshit furniture. Det blev jeg nok meget ramt af, for det er sgu det, det handler om – at lave ordentlige møbler, der kan holde livet ud, lyder det fra ejerlederen, der de seneste 27 år har beskæftiget sig med polstring af primært kontormøbler.

At Morten Jønsson finder det relevant at genbesøge budskabet, skyldes, at han den seneste tid har oplevet, hvordan en gammel niche hos den østjyske polstervirksomhed er blomstret op igen.

–  Vi startede oprindeligt med at ompolstre kontormøbler, men i takt med at vi voksede, fik vi mere fokus på nyproduktion. Nu har jeg det sidste års tid kunnet mærke, at der igen er kommet mere fokus på at ompolstre, og det, synes jeg, virkelig er fedt, slår han fast.

En redningskrans i pandemien

Horsens Polstring beskæftiger sig primært med erhvervskunder, og ifølge Morten Jønsson har den genopblomstrede niche betydet meget i et år, hvor coronaen har sat sine tydelige spor.

– Vi har fået nogle lussinger, og når jeg sidder og kigger på kurverne over indgående arbejdstimer, er det tydeligt, at andet kvartal var et sort kvartal. Her var vi nede og arbejde to dage om ugen, men vi har formået at hente det ind igen, og noget af det, der har reddet os, er helt klart ompolstring, fortæller han.

Således kan Horsens Polstring efter et lille underskud det foregående regnskabsår bryste sig af et lille overskud i år, og Morten Jønsson er godt tilfreds med, at en del af overskuddet er hentet på gamle møbler.

– Nu har folk i branchen ævlet og bævlet om bæredygtighed i mange år, men det er godt at se, at der virkelig er begyndt at ske noget nu. Vi kan også se, at en del kommuner nu vil gøre det trendy med genbrugsmøbler, så jeg har selvfølgelig også hevet fat i både Randers og Århus og gjort opmærksom på, at vi sidder nogle hernede, der kender alle modellerne, lyder det fra direktøren, der betegner sig selv som ”lidt af en nørd”, når det kommer til polstrede kontormøbler.

Genbrug kan trække spor til nyt

Trods branchens bæredygtige intentioner kan Morten Jønsson dog stadig få øje på områder, hvor handling og ord ikke følges ad.

– I og med en del producenter har flyttet produktionen ud af Danmark, kommer der stadig rigtig mange dårlige møbler ind. Det er produkter, som ikke holder i fem år, og som ikke kan ompolstres, fordi alting er limet sammen, forklarer han og peger på, at den problematik i høj grad hænger sammen med de udbud, der hidtil har haft fokus på primært én ting.

–  Det har været pris, pris, pris, men her har man glemt at tage højde for levetid og holdbarhed, så jeg glæder mig over at se, at en del kommuner nu er ude og sætte fokus på bæredygtighed som et mere afgørende parameter, fortæller Morten Jønsson, der forventer, at det øgede kommunale fokus på genbrugsmøbler også vil trække spor til kommunernes nyindkøb.

– Jeg gætter på, at når der kommer gang i det her med at genbruge og bytte møbler, så vil der også per automatik komme mere fokus på, at det, man køber ind fra nyt, skal kunne ompolstres og holde til at blive brugt i mange år, vurderer han.

 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126