23948sdkhjf

Carl Hansens søns søn fylder 70

Knud Erik Hansen, ejer og adm. direktør for den danske, familieejede møbelvirksomhed Carl Hansen & Søn, fylder mandag d. 21. december 70 år. 

Knud Erik Hansen er tredje generation i Carl Hansen & Søn og barnebarn af grundlæggeren Carl Hansen, der drev virksomheden frem til 1934, hvor Knud Erik Hansens far, Holger Hansen, tog over indtil sin tidlige død i 1962. Frem til deres sønner var store nok til at tage over, ledte Knud Erik Hansens mor, Ella Hansen, Carl Hansen & Søn i 20 år uden nogen reel virksomhedserfaring men drevet af et stort ønske om at bevare produktionen i familien.

Blå Bog - Knud Erik Hansen

Født 21. december i 1950 i Dalum, Odense

Søn af Holger Hansen (1911 – 1962) og Ella Hansen (1914 – 1998)

Bror; Jørgen Gerner Hansen (1945)

Bor på Fyn med sin hustru Dr. Med. PhD og CCO/Retail Accessories Inger Marie Jensen Hansen

Har fire børn

Udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen

I 1988 efterfulgtes hun af parrets ældste søn, Jørgen Gerner Hansen, der drev virksomheden, indtil Knud Erik Hansen overtog ledelsen af Carl Hansen & Søn i 2002 efter en mere end 25 år lang erhvervskarriere i udlandet.

25 år hos ØK

Knud Erik Hansen er en internationalt erfaren forretningsmand med et globalt udsyn og med stærkt fokus på handel. Han startede sin karriere i 1969 som shippingelev i det verdensomspændende rederi, handels- og industriselskab Det Østasiatiske Kompagni, der populært kaldtes ØK. Efter endt læretid aftjente Knud Erik Hansen sin værnepligt i Flyvevåbnet, hvor han blandt andet blev valgt til landstalsmand for de menige i Flyvevåbnet.

I 1973 blev Knud Erik Hansen som 23-årig udstationeret af ØK i Sydafrika. Han flyttede til Port Elizabeth i 1974, og i løbet af de næste tre år udvidede Knud Erik Hansen ØK’s shipping- og handelsaktiviteter i byen. I 1977 kom han til Singapore som marketingchef i et af ØK’s datterselskaber og arbejdede her med forretningsfolk fra hele verden.

Inden for ØK steg Knud Erik Hansen i graderne og fik betydningsfulde chefposter i Hongkong. Han havde ansvaret for de samlede skibs- og transportaktiviteter i Hongkong og Kina og repræsenterede senere ØK’s omfattende shippingrepræsentationer ved registreringen på Børsen i Hongkong. Indtil 1994 varetog Knud Erik Hansen ledende poster i en række af ØK’s datterselskaber.

I 1991 indtrådte Knud Erik Hansen som bestyrelsesmedlem i Carl Hansen & Søn, og i 1994 vendte han hjem til Danmark og bestred direktørposter ved henholdsvis en børsnoteret trælastvirksomhed, en producent af natursten til byggebranchen, og som marketingdirektør for Fibertex, inden han i 1998 overtog direktørstolen i Dan Foam/Tempur.

Fra shipping til danske møbelklassikere

Knud Erik Hansen har altid elsket gedigent og elegant møbeldesign, men det var først senere i hans karriere, at produktionen af dansk møbeldesign blev omdrejningspunktet, da han blev ejer og adm. direktør for Carl Hansen & Søn i 2002.

Drevet af den kommercielle udfordring som virksomheden stod overfor dengang, identificerede Knud Erik Hansen hurtigt potentialet i dansk design, og hans ambitiøse vækststrategi har blandt andet resulteret i opkøb af danske snedkerier som Tranekær Furniture, Rud. Rasmussen Snedkerier, P.J. Furniture, Niels Roth Andersen og Søborg Møbelfabrik samt i udlandet i form af den vietnamesiske møbelvirksomhed DAFI, hvis overtagelse i 2017 åbnede dørene op til helt nye markeder for den fynske familievirksomhed.

Under Knud Erik Hansens ledelse er Carl Hansen & Søn vokset fra 20 til næsten 400 ansatte på verdensplan, og virksomhedens hovedkvarter og produktionsfaciliteter ligger i dag i den fynske by Gelsted, hvor virksomhedens mange designikoner produceres i den 37.000 m2 store møbelfabrik.

Siden Knud Erik Hansens trådte til har Carl Hansen & Søn åbnet flagshipstores og showrooms i New York, San Francisco, Tokyo, Osaka, London, Milano, Stockholm, Oslo og København samt salgsselskaber i Europa, Mellemøsten, USA, Japan, Hongkong og Sydøstasien.

Knud Erik Hansen er medlem af Internationalt Udvalg i SMV Danmark (forhenværende Håndværksrådet) og sidder i bestyrelsen for TMI, Træ- og Møbelindustrien, samt CLAY Keramikmuseum Danmark. Han er desuden næstformand i Styregruppen for Als-Fyen Broen, der arbejder for etableringen af en fast forbindelse mellem Als og Faaborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105