23948sdkhjf

Møbelbutikker presset af nedlukning: Omsætningen er nede på 5 procent

Selvom den danske møbelbranche i efteråret kunne melde om fornyet vind i sejlene og tårnhøje salgstal, vækker den igangværende nedlukning nu bekymring hos butikker og kæder.

Det gælder blandt andet for Vamdrup Møbelhus sydvest for Kolding, der i januar måtte nøjes med en omsætning på fem pct. af det, virksomheden omsatte for i januar 2020.

- Januarudsalget plejer at give den bedste måned i hele branchen. Januar kan faktisk udgøre 25 procent af en årsomsætning. Vi er ramt, hvor det gør allermest ondt. Det svarer til, at alle legetøjsbutikker skal holde lukket op til jul. Alligevel ved jeg godt, at der er nogle, der har det værre. Jeg har virkelig ondt af restauratører og frisører for eksempel, siger indehaver Søren Nielsen til JydskeVestkysten.

Onlinesalg vejer ikke op

Han peger på, at virksomheden ingen webshop har, så i stedet har han forsøgt sig med salg via Facebook og virtuelle fremvisninger af møbler, men ikke desto mindre ser han hver eneste dag penge ryge ud af kassen.

Og selv for de møbelbutikker, der har en tilknyttet webshop, er det svært at holde salget oppe. Sådan lyder det fra Rami Jensen, adm. direktør i Ilva.

Til Finans fortæller Rami Jensen, at onlinesalget slet ikke opvejer for den tabte omsætning fra Ilvas i alt 41 butikker.

– Nogle varegrupper kan vi sælge digitalt, men især møbler og senge, som produceres efter den enkelte kundes ønsker, har det svært uden butikkerne og den service, som gives der. Så vi krydser fingre for, at der meget snart kommer en genåbning, siger Ilva-direktøren til mediet.

Hul i kompensationen

For en række af landets møbelbutikker gør det sig desuden gældende, at man frygter et hul i kompensationsordningen.

Som Wood Supply flere gange har omtalt, opererer mange af butikkerne nemlig med forskudt omsætning, hvilket betyder, at der ikke for nuværende kan fremvises blødende regnskaber, hvorfor man altså heller ikke kan få del i kompensationsordningen for faste omkostninger.

Allerede i foråret gjorde en række aktører opmærksomme på problematikken, og i sidste uge råbte Møblérs kædechef Iglin Tanggaard igen vagt i gevær.

- Vi kæmper for, at man husker den her forretningsmodel. Det kan da ikke være rigtigt, at man kan gå en tur ned ad gågaden, hvor butikkerne på den ene side af gaden kan få kompensation til deres husleje. Men møbelbutikken og køkkenbutikken på den anden side, de kan ikke, udtalte hun til Fredericia Dagblad.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094