23948sdkhjf

Fond bag trævirksomhed donerer kvart million til skovrestaurering i Bolivia

Projektet har til formål at genoprette brandhærgede skovområder på 6.000 hektar i nogle af verdens mest udsatte skove

Direktør Erik Kauffeldts Fond, der ejer trævirksomheden Keflico, donerer en kvart million kroner til et stort skovrestaureringsprojekt i Bolivia. Projektet har til formål at genoprette brandhærgede skovområder på 6.000 hektar i nogle af verdens mest udsatte skove.

Det skriver Keflico i en pressemeddelelse.

Området Santa Cruz, der ligger i Bolivias østlige del og er hjemsted for det oprindelige Chiquitano-folk, har i løbet af de seneste 20 år mistet enorme skovarealer som resultat af fattigdom, illegal hugst, primitivt svedjebrug og en hastigt voksende landbrugsindustri indenfor f.eks. kød- og sojaproduktion.

Området er gradvist blevet mindre sammenhængende, og i takt med, at skoven forsvinder, mister den også sin modstandsdygtighed over for klimaforandringerne. I de seneste par år har området således oplevet rekordmange og voldsomme skovbrande, hvor hele 150.000 hektar skov er blevet ødelagt. Det har resulteret i, at det oprindelige folk bliver presset på deres levebrød.

Gennem et nyt skovrestaureringsprojekt vil Direktør Erik Kauffeldts Fond, der ejer trævirksomheden Keflico, og miljøorganisationen Verdens Skove i samarbejde med den lokale samarbejdspartner APCOB (Assistance til det Østlige Bolivias Bønder og Oprindelige Folk), støtte en genoprettelse af de skovområder, der tilhører to af de hårdest ramte landsbyer i området, Santa Monica og Río Blanco. Fonden støtter projektet med en kvart million kroner:

- Det er ikke hver dag, at vi sammen med en miljøorganisation som Verdens Skove har muligheden for at støtte et projekt som det i Bolivia. Vi er derfor meget glade for at kunne bidrage til et så meningsfuldt projekt til gavn for både natur, klima og ikke mindst lokalbefolkningen, lyder det fra bestyrelsesformand i Direktør Erik Kauffeldts Fond, Kim Munk-Petersen.

Skovrestaureringsprojektet omfatter både plantning af værdifulde lokale tømmerarter, fjernelse af konkurrerende opvækst og lianer samt forebyggelse og bekæmpelse af skovbrande. I 2023 er det således planen, at hele 6.000 hektar skov skal være restaureret.

 Glade og stolte

Også hos Keflico er man glad for at kunne bakke op om et projekt, der sikrer en bæredygtig udvikling i udsatte skovområder:

- Vi er glade og stolte over, at den fond, vi er ejet af, vælger at støtte et så spændende, og ikke mindst vigtigt skovprojekt, som det i Bolivia. Med projektet understøtter fonden den bæredygtige udvikling, som vi også selv arbejder på at fremme i nogle af verdens mest udsatte skovområder, siger kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen, og tilføjer:

-  Vi håber på, at projektet kan være inspirationskilde til at fremme den bæredygtig udvikling i de udsatte skovområder rundt omkring i verden. Det er ikke alene vigtigt for befolkningen, naturen og klimaet i lokalområderne, men også for, at vi i fremtiden kan bygge og udvikle bæredygtigt herhjemme. Derfor er vores arbejde med at fremme den bæredygtige udvikling i verdens skove også et område, som vi har valgt at rapportere på i den bæredygtighedsrapport, vi netop har offentliggjort. 

Satellitbilleder og droneoverflyvninger

Teknisk rådgiver hos Verdens Skove, Jens Holm Kanstrup, forklarer, at man for at sikre, at genskovningen forløber som aftalt og forventet, vil Verdens Skove i samarbejde med den bolivianske organisation APCOB overvåge genskovningsområderne med satellitbilleder og droneoverflyvninger. Dertil feltovervåger eksperter skovene sammen med landsbyboerne med besøg og undersøgelser på udsatte steder for at forhindre skovbrande.

Der vil desuden blive foretaget uafhængige evalueringer af genskovningen via certificeringsvirksomheden Prefered by Nature.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111