23948sdkhjf

Unge brødre lancerer designmærke og vil gå imod dansk møbeltendens

To unge brødre fra Odense lancerer et nyt dansk designmærke med navnet ’Underflod’.

De satser på bæredygtighed i materialevalg, ressourceforbrug og i forhold til levetid. Det kommer navnet også af, som spiller på begrebet ”overflod”. Det fortæller den ene af stifterne, blot 21-årige Mads Maegaard Jørgensen, til Wood Supply.  

Men stiftelsen er også for at gå imod en tendens, de ser indenfor møbelbranchen.

- Vi har også startet Underflod for at få design tilbage til Danmark. Vi ser flere og flere anerkendte møbelbrands, som producerer deres varer øst på. Vi ser også, at design bliver lavet efter trends. Det bliver ligesom i tøjindustrien, hvor man smider det ud, når det ikke er smart længere. Ellers køber man lavkvalitet fra Jysk. Vi vil gerne lave noget tidløst og noget, der holder i kvalitet, siger Mads Maegaard Jørgensen.

Det er store ord fra en ung fyr, som kan skrive handelsskole på CVét.

Serveringsbakke med inspiration fra vikinger

Med sig har han sin bror på 26 år, som er uddannet møbeldesigner fra VIA i Herning. Han står for designet, mens Mads Maegaard Jørgensen står for det administrative.

Det er heller ikke kun ord. Underflod har produceret en serveringsbakke, som er inspireret af vikingeskibets karakteristiske lange buer. Den er lavet af lokale genbrugsmaterialer, så der sikres en bæredygtig produktion med et lavt ressource- og energiforbrug.

- Vi prøver at udfordre, hvordan man laver møbler. Vi laver alt lokalt – hele værdikæden. Træbunden er lavet af genbrugstræ fra genbrugsstationer. Aluminiumskanten er lavet af 90 procent genanvendt aluminium fra Køge, og malingen er lavet af genbrugsmaling, vi får fra Ejby på Fyn, siger Mads Maegaard Jørgensen.

De er dog gået på kompromis med lim, som ikke er bæredygtigt, men som gør, at varen holder nogle flere år. Serveringsbakken hedder Hermod og henviser til den nordiske mytologi, hvor Hermod er en af Odins sønner og sendebud for aserne.

- Hermod er budbringeren og leverer beskeder, og det synes vi også er lidt sjovt, når vi laver en serveringsbakke, bemærker medstifteren.

Hver bakke har sit eget unikke udtryk, fordi det afhænger af de upcyclede materialer, i særdeleshed træsorten. Hermod er håndlavet og bliver produceret på Kærsgaard Gods ved Middelfart.

Kickstarter skal sætte det i gang

Før makkerparret starter en kæmpe produktion af bakkerne, vil de teste, om produktet er attraktivt for forbrugerne. Det gør de ved at lancere en crowdfunding kampagne på Kickstarter, som begynder fra 3. september.

- Vi laver nogle prototyper, og så viser vi folk, hvordan vi laver bakken. Så får vi se, om det er noget, forbrugerne vil have, siger Mads Maegaard Jørgensen.

Det kan også give noget indtjening, da brødrene starter ud med et lille budget. Ved forhandlerne regner de med, at serveringsbakken kommer til at koste 2.500 kroner.

- Her får folk mulighed for at købe det til en bedre pris. De første 100 bliver solgt for 999 kroner på Kickstarter. De kan også bare donere til det, hvis de synes, det er et godt koncept.

Med tiden drømmer de også om at lave borde og stole, men nu starter makkerparret op med serveringsbakker og ser, hvad det bliver til.

Upcycling af materialer:

  • Træ: Indsamles på to genbrugspladser i Gelsted og Middelfart
  • Aluminium: 90% er genanvendt
  • Maling: Opsamlet restmaling af pulverlakering fra PlusCoat
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094