23948sdkhjf

Sikkerhedsprogram er en succes hos Velux

Allerede en fjerdedel igennem et omfattende sikkerhedsprogram kan Velux Gruppen konstatere, at det er muligt at ændre medarbejdernes adfærd og gøre arbejdspladsen mere sikker.
Tal fra Velux' netop offentliggjorte CR-rapport viser, at det i 2011 er lykkedes at nedbringe antallet af arbejdsulykker blandt timelønnede med 37 procent i forhold året før.

I 2011 skete der i gennemsnit 2,8 arbejdsulykker pr. million arbejdstimer på virksomhedens fabrikker samlet set, hvilket er en klar forbedring i forhold til de gennemsnitligt 4,5 arbejdsulykker i 2010.

- Vi har startet et program, som vi kalder ”Velux Safety Excellence”, hvor der er fokus på ledelse omkring sikkerhed og produktionsmedarbejdernes sikre adfærd, og det har vist lovende resultater allerede i begyndelsen af forløbet. Hidtil har vi koncentreret os om den tekniske del, fx at maskinerne var tilstrækkeligt afskærmede og sikkerhedsudstyret i orden. Det holder vi naturligvis fast i. Men erfaringen har lært os, at de fleste ulykker skyldes usikker adfærd – ikke maskiner og udstyr, siger koncerndirektør David P. Meyer.

Målet er nul ulykker
Både i 2010 og 2011 lå antallet af arbejdsulykker hos Velux langt under landsgennemsnittet. Ifølge tal fra DA var den gennemsnitlige ulykkesfrekvens 21,4 pr. 1 million præsterede timer i 2010. Ser man på fremstillingsindustrien alene, er tallet 17,1.

- Sikkerhed har altid været et fokusområde for os, og vi har besluttet, ikke kun at være bedre end de fleste andre virksomheder, men forsøge at være blandt de allerbedste på området. Vi tror på, at alle ulykker kan undgås, lyder den ambitiøse udmelding fra David P. Meyer.

Og målet om at komme arbejdsulykkerne fuldstændigt til livs er bestemt muligt, mener David Mallard. Han er Senior Account Manager i virksomheden DuPont Sustainable Solutions, der hjælper Velux med at gennemføre sit sikkerhedsprojekt.

- Det afgørende er, at man forstår, at sikkerhed handler om mennesker. Hvis man vil forbedre sikkerheden, skal medarbejderne ændre vaner, og her er lederstilen i organisationen altafgørende. Det er helt sikkert muligt at opfylde målet om nul ulykker. Vi har mange eksempler fra DuPonts fabrikker, hvor vi ikke blot har haft uger eller måneder, men mange år uden fravær på grund af ulykker i organisationen, fortæller David Mallard.

En tredjedel af Velux’ fabrikker har slet ikke haft ulykker i 2011, hvilket er en god indikator for, at virksomhedens nye ambitiøse mål for 2014 ikke er urealistiske men tværtimod giver vished for, at ulykker helt kan undgås.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094