23948sdkhjf

Fynsk møbelfamilie får nordjyske lydmænd i ryggen

En atypisk konstellation er opstået i det fynske, hvor højtalerproducenten Dali har købt sig ind i det ellers familieejede Hudevad Furniture. Og selvom matchet ved første øjekast kan synes pudsigt, kan Hudevad-direktør Kaare Thode Jørgensen ikke komme i tanke om nogen, han hellere ville have med på holdet.  

– Vi er begge virksomheder med solide danske rødder, og jeg tror, at det mest afgørende for et match er, at man har samme baggrund og samme vision, lyder det fra direktøren.

Nye krav, kendte kompetencer 

Det var Kaare og søsteren Rosa Thode Jørgensens forældre, der i 1967 grundlagde Hudevad Furniture, som traditionelt har beskæftiget sig med fremstilling af formspændt finer, færdige stole samt møbelkomponenter til industrien. Da en stor dansk højtalerproducent for et par år siden henvendte sig, så søskendeparret, der i dag driver virksomheden, en anledning til at udvide repertoiret. 

– Det er ikke så meget, vi har lavet til den industri, men det har været en god læringsproces, hvor vi er kommet godt ind i, hvad der er for nogle krav til funktion og materialer, forklarer Kaare Thode Jørgensen.  

Således var der allerede en smule blod på højtalertanden, da Dali for halvandet år siden kontaktede den Årslev-baserede virksomhed med planerne om et prestigeprojekt.  

– De ville gerne lave en danskproduceret højtaler, og i den proces har vi arbejdet sammen med dem og lært hinanden at kende, fortæller Kaare Thode Jørgensen, der også har lært en hel del om lyd de seneste 18 måneder.

– Vi har jo formspændt det hele til de her kabinetter, og på en måde er det lidt som at lave en bordplade, der selvfølgelig bare er bukket mere, lyder det med et grin, inden han uddyber.  

– Det er samme kompetencer, som vi kender, og vi arbejder langt hen ad vejen med samme træ, dækfiner og bagpapir, men der er nogle andre materialekrav i forhold til lyd, eksempelvis når det kommer til knaster.  

Dansk produktion i høj kurs 

Hos Dali i Nørager syd for Aalborg er det nye partnerskab en vigtig del af strategien omat skrue op for produktionen i Danmark, hvilket ifølge højtalerproducenten kræver størreinvolvering i den samlede produktionskæde. 

– Vi har længe arbejdet med at supplere egne interne kompetencer med relevante danske underleverandører med særlig høj møbelfaglighed, forklarer Dali-direktør Lars Worre, og fortsætter: 

– Da vi indledte samarbejde med Hudevad Furniture opstod en unik mulighed for at inkorporere formspænd, som er den vigtigste specialkompetence bag kabinetterne til de mest eksklusive højttalere. 

Og det er ikke kun i Nørager, man kan se en fidus i at gøre forsyningskæden kortere og mere kontrollabel. 

– Vi har i de senere år mærket en øget interesse for dansk produktion og den nuværende situation på verdensmarkedet har skubbet yderligere til den tendens, forklarer Kaare Thode Jørgensen, der med den nye medejer i ryggen er klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel.  

– Vi har et ønske om at vokse, og vi har også kapaciteten til det – før finanskrisen var vi en del større, end vi er i dag, og det har vi bestemt mod på at blive igen, slår han fast.  

Det er således heller ikke planen, at højtalerkabinetterne skal trænge møblerne af banen i Årslev. Tværtimod forventer søskendeparret Thode Jørgensen vækst i alle dele af forretningen.

– Møbeldelen skal også vokse. Med højtalere arbejder vi jo med halvfabrikata, hvor vores produkter forarbejdes yderligere andre steder, mens der er langt flere processer i møblerne, så der er plads til begge dele, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063