23948sdkhjf

Dansk træpilleproducent køber op hos amerikanske stammefolk

Den danske aktør på det globale træpillemarked CM Biomass har netop fordoblet sin produktionskapacitet med et amerikansk opkøb.

Selskabet har købt alle Mohegan Renewable Energys (MRE) aktiver, herunder dets tre produktionsfaciliteter i Alabama, Mississippi og Tennessee, med en sammenlagt årlig kapacitet på omkring 350.000 tons træpiller.

- Vi ser et spændende vækstpotentiale for MRE, som vi mener at kunne forløse med de rigtige investeringer i faciliteterne kombineret med synergieffekten fra vores øvrige anlæg i samme region,Simon Rodian Christensen, adm. direktør for CM Biomass i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Fabrikkernes lokation passer perfekt i forhold til vores eksisterende og fremtidige Greenfield-projekter. MRE-fabrikkerne anvender Mobile som udskibningshavn ligesom vores nuværende fabrikker. Det betyder, at vi meget hurtigt opnår en kritisk masse rent logistisk.

Speciel proces

Det er andet store opkøb, CM Biomass foretager inden for blot et par måneder, men til Børsen fortæller direktøren, at processen denne gang var noget ganske særligt. På sælgersiden står nemlig Mohegan Tribe, der er en af USA's føderalt anerkendte stammer, og som blandt andet har tjent penge på casinodrift i Conneticut. Og det har sat sit præg på forhandlingerne. 

- Ja, det vil jeg sige, at det har det. De er professionelle forretningsfolk, men samtidig har de f.eks. noget, der hedder et ældreråd, som skulle godkende forskellige ting undervejs. Og de har også gået særligt meget op i vores integritet og i, hvordan vi vil behandle deres medarbejdere fremover. Vi forhandlede med søsteren til høvdingen, så det har været lidt en sjov oplevelse, fortæller Simon Rodian Christensen til Børsen

Stiler mod en million tons

CM Biomass startede sin amerikanske egenproduktion i Huntsville, Texas i december 2019, og med opkøbet af MRE kommer træpilleproducenten i 2022 til at fordoble sin produktionskapacitet til over 700.000 tons træpiller alene i USA. 

På baggrund af allerede besluttede nye projekter samt udvidelser af eksisterende anlæg, er forventningen at opnå en kapacitet på en million tons i 2023/24 alene på det amerikanske marked.

Fra MRE vil samtlige 70 produktionsansatte foruden eksisterende kontrakter, som dækker den nuværende produktionskapacitet frem til 2026 følge med til CM Biomass, der vil sikre, at forretningen fortsætter uden afbrydelser.

Opkøbet af Mohegan Renewable Energy udgør et væsentligt millionbeløb med flere betragtelige planlagte investeringer i opgraderinger af fabrikkerne.

Handlen er godkendt af konkurrencemyndigheder og er effektueret 1. februar, 2022.

Med opkøbet af Mohegan Renewable Energy bliver USA det næststørste sourcing-marked for CM Biomass og samtidig det absolut største marked for produktion og sourcing til langtidskontrakter. 

CM Biomass råder over et distributionssystem med flere end 50 lagerhubs og solgte i 2021 3,5 millioner tons træpiller primært i Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094