23948sdkhjf

Internationalt gennembrud for ung dansk designer

På mindre end et år er det lykkedes den prisbelønnede danske designer Pernille Snedker Hansen at slå igennem. Forespørgslerne er strømmet ind fra hele verden.
I løbet af et års tid er det lykkedes den unge danske designer Pernille Snedker Hansen at slå igennem internationalt.

Startskuddet gik på den store designmesse Maison&Objet i Paris i september 2011, hvor trægulvet Marbelous Wood var en del af Danish Crafts Collection 15.

Allerede på selve messen var interessen overvældende, og gulvet blev nomineret til den prestigefulde pris for ”Best Product” på messen. På nuværende tidspunkt er gulvet del af en stor nyindretning af en privatbolig i South Kensington i London, ligesom det pryder showroom’et hos en australsk modedesigner. Forespørgslerne er strømmet ind fra hele verden og nye ordrer er på vej, blandt andet fra L.A.

Wallpaper-pris
Marbelous Wood er et helt nyt bud på et gulv, der kombinerer en gammel marmoreringsteknik med dekorationen af et skandinavisk fyrretræsgulv. Blot er de neddæmpede farver i de gamle bøgers omslag erstattet af psykedeliske pangfarver, der forlener et rum med intensitet, power og personlighed. Samtlige brædder fremstilles i hånden, og træets åreringe skaber mønstret.

Også magasinpressen har været begejstret. Marbelous Wood vandt en Wallpaper Design Awards 2012 og den samlede verdenspresse, Brasilien, Rusland, Indien, Ukraine, USA, London, Holland, Sverige m.fl. har bragt store omtaler af gulvet.

Renæssance for kunsthåndværket
Sammen med 29 andre designere og kunsthåndværkere er Pernille Snedker Hansen udvalgt til at deltage i Danish Crafts’ nye Danish Crafts Collection 16, som præsenteres på Maison&Objet i Paris den 7.-11. september 2012. Curator er igen i år designeren Nina Tolstrup, der også har curateret de to foregående kollektioner.

Fælles for de udvalgte designere er, at de mestrer deres håndværk til fingerspidserne, både hvad angår materiale og formgivning.

- Den renæssance for kunsthåndværket, vi er vidne til i øjeblikket, gør produkterne attraktive for indkøbere og presse, fordi de er unikke, og fordi de er fremstillet i hånden – mange af dem oven i købet i Danmark. I en global verden, hvor alt bliver mere og mere ens, og hvor det er de samme produkter, brands og kæder, man finder overalt i verden, bliver det unikke, som kunsthåndværket repræsenterer, eftertragtet, udtaler Nina Tolstrup.

23 dugfriske nyheder
Ganske specielt for Danish Crafts’ årlige kollektioner er, at stort set samtlige produkter i kollektionen er nyheder, således at der altid er meget nyt materiale at vælge imellem for indkøbere fra internationale og førende livsstilsbutikker, museumsbutikker, gallerier og designmagasiner. Og helt specielt for CC16 er, at alle produkter i år er helt nye.

Desuden går det som en rød tråd gennem kollektionen, at mange af produkterne har referencer til noget velkendt. Tradition og nutid forenes i mange tilfælde i ét og samme produkt, og kollektionen åbner således op for en art kultur- og historiefortolkning

I år deltager:
Agnes Fries, Strokes (serie af 7 hånddrejede vaser i forskellige størrelser)

Akiko Kuwahata, STiTCH (består af to dele; et rundt bord med syninger i farvet vokssnor på en kegleformet fod og en matchende skammel med en farvet, vævet pude)

Akiko Kuwahata, 30° (perspektivramme i 3 mm Oregon Pine, suppleret med en gul, grå eller himmelblå bund malet med magnetisk maling)

Anne Tophøj, Fiktil 12.1 (keramisk serie)

Finnsdottir, Lights (kollektion af lampeskærme støbt i porcelæn med tilhørende stofledning)

Foxy Potato, VEGA (magasinholder)

Friis & Black, Bord med tapet (sammenklappeligt bord)

Jane Holmberg Andersen, Grenvase (serie af tre vaser i forskellige størrelser)

keis&fiedler: Lupin (serie af grå eller rosa, runde skåle i forskellige størrelser)

Monamore: Vende Fad, Ler Bakke. (fad, bakke i glaseret og uglaseret stentøj)

Marion Fortat, Owow (vase til en enkelt blomst)

Meyer-Lavigne, Flower me happy pots (3 vaser og 3 urtepotter)

Nina Bruun, Halo (lille og en stor væghængt lampe i kobber og rustfrit stål)

Pernille Snedker Hansen: Marbelous Wood Wall – Cabin Cover (hånddekorerede træpaneler)

Peter Johansen, Alle gode gange tre (indskudsborde)

PLACE de BLEU: Mosaik Puder (kollektion af puder)

R7B Copenhagen, Keramisk Urne (keramiske urner fremstillet af stentøjsler)

rebelldesign, Django (korkgyngehest)

Rikke Hagen: Big Orla (pendel lampe, udformet med en lampeskærm støbt i porcelæn med blank emalje og et ophæng af neon farvet nylon)

Sen-Sen, New Nordic Knit. Pude: New Nordic Grey Sweater, New Nordic Yellow og Plaid: New Nordic Grey Sweater Plaid (består af plaiden Grå

Sweater og tre puder; Grå Sweater, Gul Sweater)

Tora Urup: Lyseholder-1 (Lyseholderen er mundblæst i klart glas og i varierende toner af farvet glas)

Trine Charlotte Find: Filigrantræ Mini (juletræ)

Victoria Ladefoged: Our Home Collection (Brødpose og tehætte)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078