23948sdkhjf

Virksomhed satte hårdttræ på politikernes grønne dagsorden

Hvordan kan eksotiske træsorter som Ipé, Ayous og Jatoba bidrage til den grønne omstilling?

Det gav træimportøren Keflico et klart bud på, da de torsdag fik besøg af erhvervsminister Simon Kollerup (S) og erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V), der som et led i valgkampen lagde vejen forbi virksomheden i Støvring for at få inspiration til deres politiske arbejde i Folketinget.

Det skriver DI Business

Adm. direktør Mads Stenstrop havde inviteret inden for med det mål at skabe større opmærksomhed om træ som byggemateriale i en tid, hvor der forventes, at 100.000 nye boliger skal bygges i de kommende år.

- Byggebranchen står for ca. en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledning. Ved at bruge mere træ i byggeriet mindsker man CO2-belastningen, bl.a. fordi træ trækker CO2 ud af atmosfæren, forklarer han.

Kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen supplerer:

- Det vigtige er at substituere med træ, hvor det giver mening. I dag udgør træ omkring 11 procent af materialerne i byggeriet, så er der plads til forbedringer. Vi ser helst at træ bliver ligestillet med andre materialer, og at der hentes inspiration fra eksempelvis de skandinaviske lande i forhold til blandt andet regulering.

V og S: Direkte dialog med virksomheder centralt

De to politikere fik dermed input fra træindustrien til deres videre politiske arbejde på Christiansborg. Generelt ser de netop den direkte kontakt med virksomheder, som et betydeligt aktiv. 

- I mine mere end 3 år som erhvervsminister har jeg altid vægtet dialog med dansk erhvervsliv højt. Her er virksomhedsbesøg en god ramme. Det samme er de mange forskellige partnerskaber vi har nedsat de seneste år, hvor erhvervslivet og vi politikere får en direkte linje til at drøfte nogle af de samfundsudfordringer vi står med, siger Simon Kollerup.

Også Torsten Schack Pedersen fremhæver den nære dialog med erhvervslivet.

- Det er helt centralt for mig som erhvervsordfører, at få løbende input fra virksomhederne ude i landet – store som små. Den vigtigste opgave for mig som politiker er jo at varetage danskernes interesser. På samme måde forholder det sig også med danske virksomheder. Det er centralt, at jeg holder mig opdateret på, hvordan vi politisk sætter de bedste betingelser for dansk erhvervsliv, siger venstrepolitikeren og føjer til:

- Danmark er et foregangsland for bæredygtig udvikling, men vi skal samtidig vise, at det kan gå hånd i hånd med vækst. Det er Keflico et godt eksempel på.

Vækst, arbejdspladser og generationsskifte

Simon Kollerup ser Keflicos evne til at skabe arbejdspladser og vækst uden for de store byer, som et vigtigt aktiv.

- Jeg kæmper for et Danmark i balance, og hvor der er gang i hjulene i hele Danmark, derfor er det centralt for mig at blive opdateret på, hvad virksomheder som bidrager med netop dét, efterspørger og bakser med i hverdagen. Jeg er født og opvokset i Produktionsdanmark og derfor er besøg hos danske virksomheder noget, som jeg i mine sammenlagt 11 år som folketingspolitiker har prioriteret højt, siger ministeren.

Kollerups mærkesager for erhvervslivet er at sikre konkurrenceevne blandt andet ved hjælp af automatisering og en sikring af at virksomhederne får de rette kompetencer, mens der fjernes administrativt bøvl i virksomhedernes hverdag. På dagsordenen er også krisehåndtering og udsigten til en potentiel recession.

Torsten Schack Pedersen har især fokus på de familieejede virksomheder.

- I Nordjylland er det mere end halvdelen. Derfor har Venstre været imod den tredobling af generationsskifteskatten, som regeringen har gennemført. Den vil vi rulle tilbage. Det mener vi er vigtigt for virksomhederne, men i særdeleshed også de lokalsamfund, hvor de har en stor betydning, siger han.

Artiklen er bragt i samarbejde med DI Business

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062