Dansk hårdttræsdistributør bliver en del af noget meget større
Den danske hårdttræsdistributør Danish Hardwood er kommet på nye, store hænder. Fra årsskiftet overgik ejerskabet af den Ugerløse-baserede virksomhed til HedeDanmark, og det seks mand store hårdttræshold har dermed fået i omegnen af 1.000 nye kolleger hos en af landets største servicevirksomheder inden for det grønne felt.
– HedeDanmark har været en af vores tætteste samarbejdspartnere gennem en årrække, så det er ikke en ukendt virksomhed, vi nu bliver en del af, lyder det fra Jens Schou Hansen, adm. direktør i Danish Hardwood.
Virksomheden, der blev stiftet i 1960’erne, var gennem en lang årrække beskæftiget med både savværksdrift og distribution af træ til Fjernøsten, men efter savværket i 2021 brændte ned, har man koncentreret sig om sidstnævnte.
– Vi besluttede ret hurtigt ikke at bygge savværket op igen, da tidsperspektivet var minimum to år, hvilket blev alt for usikkert i forhold til fremtidsudsigter og de ansatte. Desuden har vi altid først og fremmest været en handelsvirksomhed, og vi hentede på det tidspunkt ikke mere end 15 pct. af omsætningen på savværket, fortæller Jens Schou Hansen.
Masser af synergi at hente
En smule af produktion blev efter branden outsourcet til to danske savværker, men det er altså primært en handelsvirksomhed, der nu flytter de blot 15 km til HedeDanmarks driftscenter i Sorø, hvor man glæder sig til at indlemme den tidligere samarbejdspartner.
– Vi har gennem lang tid haft et yderst godt samarbejde med Danish Hardwood om levering af råtræ. Vi er derfor meget glade for, at vi har fået muligheden for at overtage virksomheden på dette tidspunkt. På den måde styrker vi vores råtræsvirksomhed med den direkte distributionskanal til Fjernøsten, siger Steen Vincens Riber, direktør for Skovdivisionen i HedeDanmark.
Også Jens Schou Hansen, der har været en del af Danish Hardwood siden 1984, ser klare gevinster for begge parter.
– Sammensmeltningen mellem de to virksomheder giver rigtig god mening, ikke mindst i det konkurrencemættede marked vi er en del af, siger direktøren, der uddyber:
– Først og fremmest er der gode fremtidsmuligheder og rigtig meget synergi at hente. Den råtræsdivision, vi skal arbejde sammen med, er rigtig gode til det, de laver, og som ikke er noget, vi beskæftiger os med, mens de omvendt ikke har haft den del af forretningen, vores containere til Asien udgør, så det giver god mening at slå sammen.
Hos HedeDanmark ser man også frem til at byde de nye ansigter velkommen på holdet, og også her ser man opkøbet pynte på fremtidsudsigterne.
– Vi er naturligvis rigtigt glade for, at alle de dygtige medarbejdere fortsætter, så leverandører og kunder fortsat vil møde de samme kontaktpersoner og opleve høj service og professionel tilgang til handel med råtræ. Opkøbet vil give os større indkøbsstyrke, og vi vil blive fagligt løftet på håndtering og salg af træ på containermarkedet. Det vil gøre os langt mere attraktive over for de danske skovejere og vil kunne være et brohoved i vores jagt på nye samarbejdspartnere i andre europæiske lande, siger Steen Vincens Riber.