23948sdkhjf

Dan en gros fortsætter efter konkurs

36 års virksomhedshistorie fik en brat afslutning, da dan en gros maskincenter gik konkurs tidligere på måneden. Den ene af de to ejere har nu stiftet nyt selskab med fokus på maskinsalg og -service.
Efter en positiv start på regnskabsåret 2012/13 tog udviklingen en uventet drejning, da dan en gros maskincenters bankforbindelse i begyndelsen af september meddelte, at man ikke længere ønskede at stille de nødvendige kreditfaciliteter til rådighed.

- De første fire måneder af det nye regnskabsår var forløbet bedre end budgetteret, og den 3. september havde vi inviteret banken til møde for at fremlægge tallene. Godt nok har de sidste tre år været svære, men bankens udmelding kom alligevel som en stor overraskelse, fortæller Erik Larsen, der i 2007 købte virksomheden sammen med Ulrik Søe.

Uden kredit til rådighed var det blot et spørgsmål om tid, før konkursen indtraf, og i hele september måned arbejdede Erik Larsen nærmest i døgndrift for at få solgt det, der kunne sælges. Efter omstændighederne lykkedes det at få sluttet pænt af, og Erik Larsen er nu klar til at starte på en frisk.

- Dan en gros har fyldt meget i mit liv. Jeg har været i firmaet 32 år, og det ville være en skam at se det hele forsvinde. Jeg har længe gået med en idé om at starte en enkeltmandsvirksomhed, og dan en gros har stadig et godt navn i branchen, fortæller Erik Larsen til Wood Supply.

Fortsat fokus på træindustrien
I løbet af september fik han det økonomiske fundament på plads, og med virkning fra den 1. oktober har Erik Larsen etableret dan en gros salg & service. Kunderne er stadig virksomheder i træindustrien, og indtil videre har der været pænt gang i forretningen – ikke så mange serviceopgaver, men en hel del salg, som han siger det.

- Virksomheden arbejder med service og værktøjssalg præcis som før. Kapaciteten og bredden i ydelserne er selvfølgelig mindre, i og med at det er en enkeltmandsvirksomhed. Jeg har derfor allieret mig med andre enkeltmandsvirksomheder og er allerede nu oppe på 7-8 samarbejdspartnere. Det betyder, at jeg langt hen ad vejen kan tilbyde meget af det samme som før – forskellen er blot, at det ikke længere er mig, der skal aflønne folkene, forklarer Erik Larsen.

Han understreger, at tilliden fra de tidligere leverandører er intakt – blandt andet har dan en gros største udenlandske leverandør givet tilsagn om at fortsætte samarbejdet på konsulentbasis.

Konkursen i det gamle selskab kostede seks arbejdspladser, men fem af de tidligere ansatte – Erik Larsen inklusiv – har allerede fundet nyt job. Den tidligere medejer Ulrik Søe er fortsat hos LindLarsen og har taget to af de tidligere ansatte med sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11