23948sdkhjf

Protec Vinduer får del i ’grønne’ millioner

Fornyelsesfonden har støttet 14 projekter med i alt 57 mio. kr. Blandt projekterne er et nyt industrielt facadesystem fra Protec Vinduer.
Med 5,4 mio. kr. i tilskud fra Fornyelsesfonden bliver et nyt facadesystem nu til virkelighed. Pro Tec Vinduers projekt; ”Dynamiske Facader”, er det første af sin art og forventes at kunne reducere energiforbruget med 25 pct. i ældre bygninger, 10-15 pct. i nybyggeri.

Der er tale om et system, som kan klikkes på ydersiden af vinduer og store glaspartier, og som indeholder en række energibesparende funktioner; herunder solafskærmning, natisolering, naturlig ventilation m.m.

Med det nylige tilskud kan projektet sættes i gang med to byggerier, hvor de dynamiske facader afprøves sideløbende med, at et nyt designmodul til ingeniører og arkitekter udvikles.

- Som projektholder på ”Dynamiske Facader” er vi ekstremt begejstrede for, at projektet nu kan realiseres. Her er tale om et virkelig visionært, dansk produkt, der både tilgodeser energioptimering, nye byggekrav og som samtidig er rettet mod vores kernekompetencer: Store facadeløsninger og energivenlige produkter. Pro Tec er i høj grad stolte over at være en central del af ”Dynamiske Facader” sammen med vores dygtige samarbejdspartnere, siger Mads Storgaard Mehlsen, CEO/Adm. direktør i Inwido Denmark, der er selskabet bag Pro Tec Vinduer.

En opgradering af vinduets muligheder
Ud over et reduceret energiforbrug i både ældre og nye bygninger kan facadeelementerne reducere behovet for kunstigt dagslys med 15-20 pct., mens den ventilerende effekt kan reducere kølebehovet med 25 pct. Hos arkitektfirmaet Art Andersen, der er med på teamet bag produktet, er man naturligvis begejstrede for nyheden om realiseringen:

- Med nutidens store glasfacader er det en indlysende tanke at lave en opgradering af vinduets muligheder. ”Dynamiske Facader” betyder chancen for at skabe et forbedret indeklima, energioptimering, masseproducering og en æstetik, der modsvarer tidens byggerier og de kommende byggekrav, siger Jørn Krab, direktør i Art Andersen.

Projektet har et samlet budget på 11,8 mio. kr. og løber i perioden oktober 2012 – juni 2015. Pro Tec er tovholder på projektet, hvor Art Andersen, Årstidernes Arkitekter, Rambøll Danmark og Randers Arkitekten er samarbejdspartnere.

SMV'erne kan skabe nye løsninger
Med de 14 nye projekter når Fornyelsesfonden nu op på at have støttet 75 grønne løsninger med 321 mio. kr. siden 2010. Og ifølge Fondens formand, Grundfos-CEO Carsten Bjerg, vælter det fortsat ind med forslag til innovative løsninger, der kan skabe vækst, beskæftigelse og eksport.

- De mange ansøgninger vidner om, at små og mellemstore virksomheder rent faktisk er i stand til at skabe helt nye løsninger, som kan skabe job og vækst, siger Carsten Bjerg.

Han påpeger, at Fornyelsesfonden netop er sat i verden for at bidrage til, at særligt små og mellemstore danske virksomheder kan udnytte de globale udfordringer.

FAKTA
Fornyelsesfonden uddeler 760 mio. kr. i perioden 2010 - 2012. Fonden kan under innovationsindsatsen støtte større projekter, der vil udvikle nye løsninger med et stort markedsmæssigt potentiale. I fondens innovationsprojekter udvikler virksomhederne den gode idé til en konkret prototype på et produkt eller et servicekoncept.

Under markedsmodningsindsatsen kan fonden støtte større projekter, der har til formål at bringe nye produkter og serviceydelser med et stort markedspotentiale det sidste stykke vej ud på markedet. I et markedsmodningsprojekt tester virksomhederne deres prototype eller servicekoncept hos potentielle brugere og kunder mhp. at tilpasse løsningen til markedets behov og efterspørgsel.

Ansøgningsrunden vedrørende innovation og markedsmodning af grønne produkter og serviceydelser blev åbnet i marts 2012. Ved ansøgningsfristen den 30. maj 2012 var der indkommet 65 ansøgninger. Ansøgningerne beløb sig samlet til 339,9 mio. kr. i ansøgt støtte.

Af de 65 ansøgninger valgte Fornyelsesfondens bestyrelse at give tilsagn til 14 projekter for et samlet støttebeløb på ca. 56,7 mio. kr. Der er givet afslag til de resterende 51 projekter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073