23948sdkhjf

Udenlandske køkkenproducenter klar til dansk indtog

Tyske Häcker og franske Schmidt er klar til at opylde danskernes køkkendrømme. Begge anser Danmark som et vigtigt "vækstmarked".
Franskmændene er allerede repræsenteret med fem Schmidt-forhandlere i Danmark. Det er nu planen, at forhandlernetværket inden for kort tid skal udvides til op mod tyve i alt. Også tyske Häcker arbejder lige nu på en strategi for Danmark, oplyser Berlingske Business.

Ifølge Berlingske Research har kun fem ud af 31 virksomheder inden for den danske køkkenbranche haft et positivt resultat i samtlige af analysens tre år. Også omsætningen er dalet fra ca. to mia. kr. i 2007 til 1,7 mia. kr. i 2011.

- Krisen er et grundvilkår, og derfor kan disse udenlandske producenter godt se en forretning i at flytte deres aktiviteter til udlandet. Det vil sige eksportere sig ud af krisen. Men det er et sejt træk at komme ind på det danske marked. Det kræver, at der virkelig er en stor pose penge bagved, lyder en skeptisk kommentar fra Keld Korsager, som er adm. direktør i Møbel og Interiør Brancheforeningen.

Fakta er, at køkkenbranchen i 2011 eksporterede for én mia. kr., mens der til sammenligning kun blev importeret for godt 200 mio. kr., skriver avisen.

Det store rykind fra Häcker er endnu uvist. Men ifølge Berlingske Business vil det ske, når den sidste del af analysen er færdig og der er lavet forhandlerkontrakter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078