23948sdkhjf

0204 TEMA: Information om træhusbyggeri

Tema artikel om Træhusbyggeri, limtræskonstruktioner og spær fra Træ og Industri - februar 2004

0204 TEMA: Information om træhusbyggeri

Af Projektleder Per Tutein Brenøe, Nordiske træbyer

Mange nye parcelhuse i træ
Mange parcelhuse opføres i dag som træhusbyggeri. 25 % er Træbranchens Oplysningsråds bud for 2003 efter egne undersøgelser svarende til 1173 stk. I 1998 var andelen af parcelhuse i træ 5 % og i 2001 13%. En tur på internettet giver oplysninger om at der i Danmark nu findes mindst 65 producenter og forhandlere af parcelhuse i træ. Heraf er der mange svenske og norske producenter.

Nyt europæisk træbyggemagasin og konkurrence
Building Europe, The European Wood Magazine er et nyt tidsskrift, der skal inspirerer arkitekter og professionelle husbyggere i Europa med viden og ideer til at anvende mere træ i byggeriet. Det nye tidsskrift skal ses som et led i kampagnen for at træ bliver det vigtigste byggemateriale i år 2010. Building Europe skal vise ny træarkitektur og trækonstruktioner fra hele Europa omfattende villaer, fleretageshuse til boliger, kontorbygninger, institutioner, sportscentre og meget andet i træ f. eks. træbroer. Tidsskriftet første nr. som udkom i november 2003 omfattede 68 sider. Bag tidsskriftet står et samarbejde mellem træoplysningsrådene i Belgien, England, Finland, Frankrig, Holland, Norge, Sverige og Danmark. Tidsskriftet udgives i 200.000 eksemplarer på 4 sprog, engelsk, fransk, tysk og hollandsk. Du kan læse mere om det nye træbyggetidsskrift og hvordan du kan rekvirere det på http://www.nordictimber.org .
I forbindelse med introduktionen af Building Europe udskriver tidskriftes redaktionskomite en konkurrence om den smukkeste facade i træ. Førsteprisen er en studierejse til Japan. Du kan læse mere om konkurrencen hos Nordic Timber Council, www. nordictimber.org .

Kampagne for større anvendelse af træ i Frankrig
Træforbruget i Frankrig skal øges med 30% frem til år 2010 og særlig i byggeriet. Det har det franske Træoplysnings Råd (CNDB) og Nordic Timber Council (træpromotionorganisation ejet af finske, norske og svenske savværker) netop besluttet
sig for. Kampagnen skal i første omgang løbe fra 2004- 2006 og for det første år er afsat 2 mio. Euro. En tilsvarende kampagne har Nordic Timber Council gennemført med succes i England i samarbejde med engelske træoplysningsorganisationer.

Nordisk InnovationsCenter
Sammenlægningen mellem Nordisk Industrifond og Nordtest har giver Nordisk InnovationCenter - en nysatsning, der skal fremme nordisk erhvervsliv ved at skabe samarbejde mellem nordiske kundsskabsmiljøer. Målsætningen er at gøre Norden til et velfungerende indre marked – en grænseløs organisation, hvor der ikke findes barrierer mellem landene som hindre fri bevægelse af kompetencer, ideer, kapital, mennesker og produkter. Nordisk InnovationsCenter skal ledes af en bestyrelse. Desværre meddeles det ikke om Nordisk Ministerråd har tilført det nye center flere midler til nordiske projekter, der forfølger centeret målsætning. Se mere på http://www.nordicinnovation.net .
Kilde: Pressemeddelelse a 05.01.2004 fra Nordisk InnovationsCenter.

Ungdomsboliger i massivtræ
60 nye ungdomsboliger i massivtræ er opført i Aalborg. Der er massivtræelementer i de bærende konstruktioner i to-etagebyggeriet, hvortil der er anvendt 500 kubikmeter massivtræelementer. Det er boligselskabet Limfjorden, der står som bygherre og Kuben der har varetaget bygherrerådgivningen. Lilleheden Limtræ Danmark A/S har leveret massivtræelementerne. Beboerne, som er studerende, er i dag godt tilfredse med at bo i træhusene og særlig er de tilfredse med de gode indeklima og lydforhold, fremgår det af en spørgeskemaundersøgelse. Alt dette og mere fremgår af den udemærkede publikation Ungdomsboliger opført i massivtræ, som er støttet af Fonden Realdania. Ungdomsboligerne i Aalborg er et af forsøgsbyggeriet under Nordisk Industrifonds Massivtræprojekt i Nordic Wood-programmet. Formålet er at vise, hvordan massivtræelementer kan anvendes, som bærende elementer også i etagebyggeri. Publikationen kan rekvireres hos Kuben Byggeadministration på pec@kuben.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063