23948sdkhjf

0204: Gratis hjælp til medarbejdernes uddannelsesplanlægning

Artikel fra Træ og Industri februar 2004
Tekst John Vinsbøl Dansk Industri

Både de private og offentlige virksomheder har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at kompetenceudvikle og videreuddanne de ansatte, og nu kan virksomhederne hente gratis hjælp til uddannelsesplanlægning på SUM-Sekretariatets hjemmeside.

Hvorfor uddannelsesplanlægning?
Både private og offentlige virksomheder oplever et øget pres udefra. Hvis de fortsat skal kunne imødekomme kundernes krav om kvalitet, effektivitet og bevare deres konkurrencedygtighed, skal der investeres i uddannelse af medarbejderne. Problemet er, at mange små og mellemstore danske virksomheder ikke altid har erfaring og ressourcer til at sætte et sådant projekt i gang, men virksomhederne kan nu gratis hente SUM-værktøjerne fra www.sum.org .

Uddannelsesplanlægning og kompetenceudvikling af medarbejderne er ikke kun et spørgsmål om at sikre et bedre produkt. For virksomhederne handler det også om at kunne fremstå som en attraktiv arbejdsplads.
”Der er ingen tvivl om, at medarbejderne i dag stiller større krav om en fortsat personlig og faglig udvikling. Og videreuddannelse er en faktor, som mange lægger vægt på, når de søger nyt arbejde. Det er bestemt ikke utænkeligt, at uddannelsesplanlægning bliver et område, som virksomhederne skal tilbyde for at kunne tiltrække sig den kvalificerede arbejdskraft”, siger projektkonsulent i SUM-Sekretariatet, John Vinsbøl.

Hvad er SUM?
SUM står for Strategisk Udvikling af Medarbejdere, og SUM-værktøjerne er udviklet med henblik på at give ledelsen mulighed for at skabe overblik over virksomhedens arbejdsområderne, de kompetencer som både lederne og medarbejderne råder over, samt være med til at skabe klarhed hvad angår krav og forventninger fra omverdenen.
SUM-Værktøjerne findes i forskellige udgaver, så virksomhederne med afsæt i egne ambitioner og forudsætninger kan fastlægge indholdet af den enkelte medarbejders uddannelsesforløb. Det vil sige, at værktøjerne er anvendelig uanset virksomhedens størrelse eller branchetilknytning, og derfor har mere end 500 private og offentlige virksomheder fået erfaring med at anvende SUM-værktøjerne.

Et samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne
SUM-værktøjerne lægger op til, at uddannelsesplanlægningen skal ske i en åben dialog mellem ledelsen og den enkelte medarbejder. Det sikrer gensidig motivation, forståelse og engagement og er med til at garantere, at uddannelsesforløbet bliver en integreret del af virksomhedens kultur.

Historien bag SUM
I 1993 besluttede Industriens parter (Dansk Industri og CO-industri) at starte et samarbejdsprojekt om uddannelsesplanlægning og kompetenceudvikling. I den forbindelse etablerede man SUM-Sekretariatet, hvis primære formål er at forbedre dialog og kravspecifikation mellem industriens medarbejdere, virksomhederne og udbyderne af uddannelse. Igennem de sidste 11 år har sekretariatet løbende videreudviklet SUM-værktøjerne, så de på bedste vis passer til de enkelte virksomheders krav til uddannelsesplanlægning.

For yderligere oplysninger om SUM-værktøjerne kontakt venligst:
Projektkonsulent hos SUM-Sekretariatet John Vinsbøl, tlf.: 3377 9111/2040 1026

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063